У приміщенні громадського об’єднання «Поступ» відбулися збори шанувальників бандури і бджільництва

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 13 квітня 2012, 12:14
Студенти Харківської державної академії культури у супроводі бандури виконали українські народні пісні. Невеличкий концерт був присвячений іменинам харківського громадського діяча Віктора Стороженка.
У приміщенні громадського об’єднання «Поступ» відбулися збори шанувальників бандури і бджільництва

Марина Іщенко, Алла Степура та Ольга Корнієнко заспівали про щире кохання, народний побут і виконали одну інструментальну композицію.

Шанувальники бандури не хотіли відпускати молодих виконавців, тому вони продовжили свій виступ ще кількома піснями.

Продовжився захід іменинник, громадський діяч Віктор Стороженко. Він розповів про цілющі властивості меду і його використання в народній медицині.

«Я заплющив очі і намазав їх медом. Коли треба було розплющити очі, я їх змочував чистою водою, потім знову підмазував. І так три дні. А коли вмився, то був безмежно радий – мій зір трішки покращився», - поділився Віктор Стороженко.

Пан Віктор також наголосив на тому, що мед має бути чистим, тобто нічим не оброблений, і бджоли мають відкласти цей мед не з цукрового сиропу, а з натуральних квіток.

Звісно, пасічники дуже часто обробляють рамки вуликів різними розчинами, аби вберегти бджіл від хвороб. А крім того, вулики нікуди не вивозять, а наливають у широкі поїлки цукрового сиропу, власне який, бджоли і переробляють на мед. Такий продукт споживати можна, але результату від лікування таким медом очікувати нічого.

Крім того, закристалізований мед досить часто переплавляють у рідкий стан.

«Цього робити не можна, бо після переплавки мед повністю втрачає цілющі властивості. Не можна мед вкидати і в гарячий чай. Його треба їсти окремо, в прикуску з хлібом, запиваючи теплим молоком або чаєм», - додав Віктор Стороженко.

Під час зустрічі шанувальників бджільництва також було зазначено, що придбати якісний мед досить складно, і саме через це люди не споживають його масово.

comments powered by HyperComments