Чим відрізняється філософія від демагогії харківці з’ясовували з Анатолієм Кутником

Жанна Титаренко  |  П'ятниця, 13 квітня 2012, 16:07
Зустріч на тему: «Межі власного я» відбувалась у форматі філософського кафе в приміщенні Харківської обласної галереї «Мистецтво Слобожанщини».
Чим відрізняється філософія від демагогії харківці з’ясовували з Анатолієм Кутником

Анатолій Кутник досить довго розповідав про зустрічі у форматі філософського кафе в Москві й Німеччині, а потім пішла поплутана колективна бесіда на різні теми водночас.

На цьому етапі з залу було задано питання: «Скажіть, будь-ласка, чим, на Вашу думку, філософія відрізняється від демагогії?»

Ведучий зустрічі з великим обуренням відповів: «Зайдіть у якийсь виш на кафедру філософії і там задайте це питання, і почуєте як Вас пошлють…»

Але через деякий час до цього питання повернулися інші учасники зустрічі. Одні говорили, що демагогія – це високе ораторське мистецтво і нічого поганого в тому немає, інші – що порожня балаканина. А чим же є філософія, жоден з учасників бесіди чітко пояснити так і не зміг.

Найбільше обурились ті, що прийшли на засідання філософського кафе вперше. Їхні очікування були дуже далекими від почутого. Витраченого часу теж стало шкода.

Водночас було вдосталь і тих, кому зустріч цілком сподобалася.

«Мила малозмістовна бесіда. Це теж інколи потрібно», - зазначив прихильник філософського кафе.

Нагадуємо, що зустрічі у форматі філософського кафе відбуваються досить часто.

comments powered by HyperComments