«Слобожанське перехрестя»

Аліна Чоп  |  Понеділок, 11 червня 2012, 18:02
9 червня 2012р. відбувся другий відкритий обласний фестиваль народної пісні та фольклору «Слобожанське перехрестя» м.Торез. У програмі фестивалю брали участь колективи з міст Росії та Україні. Фестиваль був розділений на блоки: «Побратимство», «Походная», Галла-концерт. Урочисте відкриття фестивалю відбулося у концертному залі Палацу культури імені Володимира Маяковського, який радо прийняв друзів.
«Слобожанське перехрестя»

На порозі Палацу культури гостей та учасників фестивалю  гостинно зустрічали дівчата та хлопці в національних костюмах. Вони ввічливо всім посміхалися і вітали зі святом. Пізніше відбулася реєстрація учасників фестивалю.

Відкрив цей фестиваль Голова м.Торез Антонов В.М., депутат обласної ради  від Партії Регіонів Кропич В.В., з їхніх вуст лилися побажання та привітання.

«Цього року у нас 14 колективів з Донецької, Луганської і Ростовської області. Хотілося підключити і Північну Слобожанщину-Харківську область, і я думаю що в наступному році вони приєднаються до нас, і приїдуть наші брати з Бєлгородської області ».

Першими на сцену вийшли наші брати з Росії.

«Голоса России»- Ансамбль народної пісні, Матвєєв Курган, Ростовська область, Росія.

Естафету перейняв фольклорний ансамбль, Матвєєво-Курганського району, Ростовської області, Росія-  «Миусская вольница».

М.Красний Луч представляв Народний жіночий вокальний ансамбль «Джерело», Луганська область.

А також виступав Дмитро Кравченко, виконуючи прекрасну пісню про своє місто

«Я гордый житель Красного Луча, вовек мне городов других не надо!»

Народний вокальний ансамбль «Дяківчанка», Антрацитівський район, Луганська область, Україна.

«Зуевчанка» - Народний вокальний ансамбль української пісні, м.Харцизьк, Донецька область, Україна.

Народний фольклорний ансамбль «Веретено», Кленоввскій ЦКиД, Амвросіївський район, Донецької області, України

Україна, Донецька область, Амвросіївський район, БЛАГОДАТНІВСЬКИЙ сільський клуб, Вокальний ансамбль - «Чебреці»

«Рідні наспіві» - ансамбль народної пісні, Донецької області, смт.Міронивській, Україна . Цей талановитий ансамбль відразу відзначився своєю оригінальністю,учасниця  грала на бубоні та народному «синтезаторі»(звичайних скляних пляшках). Цей виступ  викликав бурхливу реакцію залу, і коллектив назавжди запам'ятається глядачам та  учасникам фестивалю, як найоригінальнішій, ці жінки зарядили весь зал позитивною енергією.

«Джерело» - Фольклорно-етнографічний ансамбль, м.Шахтарськ, Донецька область, Україна + Дует Боцевих. (Роман Боцев зі своєю донькою. Нагадаю що своєму унікальному таланту Роман став одним з 50-ти півфіналістів шоу «Україна має талант». Подивитись його виступ тут

Вокальний ансамбль-«Лейся песня», Степанівський сільський будинок культури культури, Шахтарський район, Донецької області, України

«Старая гвардия»- Чоловічий вокальний ансамбль, м.Сніжне, Донецька область, Україна.

«Любава»- Народний жіночий вокальний ансамбль, клуб Комсомолець, смт.Россипное, «Синева»-народний вокальний ансамбль Палац Культури ім.Маяковского м.Торез, Донецька область, Україна.

На виході всім вручили прапорці та буклети.

Так і закінчився перший блок фестивалю «Слобожанський перехрестя».

Наступний етап-«Походная». Всі колективи з різних країн і міст, вишикувалися в колону і йшли по головній вулиці міста Торез, при цьому прозвучало багато народних українських пісень, навіть росіяни порадували знанням нашого фольклору. На центральній площі зібралося дуже багато людей бажає подивитися на цей фестиваль. Маленькі дітки в вінках виходили на майданчик перед сценою і їх так надихали українські пісні, що вони танцювали до самого закінчення фестивалю.

А уклав цей фестиваль гала-концерт, всі колективи виступали в тому ж порядку. При цьому організатори вручали учасникам цінні призи профіссіональний мікрофон і стійку для нього, а також керівники колективів отримали пам'ятні дипломи.

І наостанок виступив заслужений академічний ансамбль пісні і танцю України «Донбас».

comments powered by HyperComments