Різні сторони життя в картинах художниці-символістки Ірини Куликової

Жанна Титаренко  |  Четвер, 2 серпня 2012, 08:05
Картини Ірини Куликової вмістили як різні техніки і стилі зображення, так і змістовну неоднозначність самого життя. Один блок виставки присвячений тваринам, другий – людям, третій – природі.
Різні сторони життя в картинах художниці-символістки Ірини Куликової

«На створення робіт експозиції «Посмішки життя» надихнула сама сутність життя з усією її неоднозначністю і багатогранністю. Малюю масляними фарбами, акрилом. Своєю творчістю прагну досягти радості», - пояснила Ірина Куликова.

Хоча життя до нас може повертатися різними сторонами, у полотнах Ірини Куликової воно сяє радістю кожної миті існування, яка можлива лише в дитинстві. Тому й звертається вона саме до наївного мистецтва з його відкритістю світу й однозначно позитивним поглядом.

Але радість без знання й розуміння порожня, тому художниця, залишаючи форму, наповнює роботи глибоким символізмом.

«Адже не завжди очевидно, що доля нам посміхається. Іноді, потрібна велика мудрість, щоб розгледіти в повсякденному житті її тонку і непомітну усмішку», - діляться враженнями від виставки працівники Харківської обласної Художньої галереї «Мистецтво Слобожанщини».

Зустріч Ірини Куликової із шанувальниками живопису і графіки відбудеться 10 серпня о 17.00 у приміщенні виставкової зали галереї «Мистецтво Слобожанщини».

Довідка: Ірина Куликова народилася 1982 року у місті Маріуполь. За освітою лікар. Художню освіту отримала в Маріупольській художній школі ім. Куінджі. Зараз навчається в іконописній школі при Харківській духовній семінарії. У свій час творчим поштовхом послугувало навчання у кримського художника-примітивіста П. Матвєєва. Брала участь у колективних і персональних виставках в Україні і за її межами. Заміжня, виховує двох донечок.

Також нагадуємо, що в Харківській обласній Художній галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбуваються майстер-класи з професійної фотографії та інші цікаві заходи. Вхід вільний. Тел. для довідок: (057) 717-10-40.

(Майстер-клас із професійної фотографії Владлена Василенка)

comments powered by HyperComments