14-17 вересня Харків стане місцем Конфронтацій Театральних

Вівторок, 11 вересня 2012, 20:39
Konfrontacje Teatralni — один з найцікавіших польських фестивалів, який щорічно демонструє поточний стан театрального мистецтва в Європі загалом і Польщі зокрема. В Харкові “Конфронтації” цього року презентують уперше.
14-17 вересня Харків стане місцем Конфронтацій Театральних

«Конфронтації» — фестиваль пошуку. Його задача — віднайти альтернативні форми самовираження і таку театральну мову тіла, яка б дозволила максимально точно відобразити назовні внутрішній простір сучасної людини.
Харківську публіку познайомлять із двома найцікавішими театрами Любліна: Люблінським театром танцю (Lubelski Teatr Tańca) та Театром Provisorium. Перший привезе три вистави — NN, Fatal error та 48/4 (усі — роботи хореографа Річарда Каліновскі). Другий — спільну роботу режисерів Януша Опринського та Вітольда Мазуркевича «Фердидурке» (за Вітольдом Гомбровичем).
Майданчиком фестивалю стане приміщення театру «Арабески».

Початок усіх вистав — 20:00.

«Fatal error» (14 вересня) — це роздуми в русі, відправною точкою для яких служить помилка, що надихає на пошук нових засобів існування і сприйняття дійсності.
«48/4» (15 вересня) — історія про те, як життя перетворюється на довічну боротьбу за роль. Четверо осіб замкнені на невеличкій ділянці простору й часу і хтось один завше буде зайвою ланкою.
«NN. Wacławowi Niżyńskiemu» (16 вересня) — це, водночас, історія складних стосунків між двома чоловіками, і присвята Вацлаву Ніжинському, одному з найвизначніших танцівників та хореографів 20-го століття, і пошук відповідей на питання про долю і сутність чоловіка-артиста.
«Фердидурке» в інтерпретації театру Provisorium (17 вересня) — краща сценічна адаптація Гомбровича. Фантасмагоричне, шокуюче подразнення всіх людських почуттів, властиве його прозі, втілилося в надзвичайній лаконічності форми та напрочуд високому класі акторської гри. Вистава йтиме польською з українськими субтитрами.
У рамках «Конфронтацій Театральних» відбудеться і триденний тренінг з сучасного танцю під проводом Річарда Каліновські.

comments powered by HyperComments