У Харкові презентовано Слобожанський музичний портал

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 22:04
11 жовтня 2012 року в Харківському обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва відбулась презентація Слобожанського музичного порталу. Ідея об'єднати різні музичні напрями української пісні народилася у фотографа і музиканта Євгена Нємцова. Реалізувати її вдалося за підтримки голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна.
У Харкові презентовано Слобожанський музичний портал

«У різний час на території області творили різні видатні композитори. Я впевнений, що Харків надихав їх на написання творів, які будуть жити століттями. На порталі зібрано понад тисячу музичних творів різних напрямків, які будуть дарувати можливість поринути в наше минуле. Вони були записані в різний час на різних носіях, але завдяки інформаційним технологіям ми можемо зазирнути в різні епохи»,– підкреслив під час презентації губернатор Харківщини.

З проханням підтримки цього проекту до нього свого часу звернувся фахівець у сфері звукозапису Євген Нємцов.

«Я, напевно, років 20 збираю музику. За цей час у мене накопичилося близько 30 тисяч вінілових платівок. Коли я побачив, що в мене є близько тисячі платівок, на яких записана чудова українська музика, я почав шукати її в інтернеті. Знайшов всього 5%. Тобто, такої музики просто немає. Інтернет її не знає,– запевняє ідейний натхненник створення порталу Євген Нємцов. – Я вважаю цей проект унікальним. Немає такого місця, де б зібрали всю музику на певну тематику. Немає такого місця в інтернеті, щоб набрав «українська музика» і висвітилася вся музика: академічна, естрадна, хорова, оперна. Вся музика є тут, на цьому музичному порталі»

Слобожанський музичний портал – це антологія української музики та пісні, які зібрані за 90 років. На порталі є окремі розділи – це музика на вінілі, на CD, не видана музика, книги з музики, а також поточні новини. Крім цього є форум, на якому будь-хто зможе залишити інформацію на музичну тематику та завантажувати свої треки.

І хоча зараз він ще на початковій стадії наповнення, але згодом стане одним з улюблених сайтів меломанів зі всіх країн світу, що люблять і цінують українську музику, вважає начальник облуправління у справах преси та інформації Вікторія Маренич.

comments powered by HyperComments