Дитяча площАРТка: "...творчість і добро тривають! "

Руслана Коренчук  |  П'ятниця, 14 грудня 2012, 23:17
12 грудня підбив підсумки проект «Дитяча площАРТка» - соціальна ініціатива, головною метою якої є вільна творчість дітей та дорослих на базі лабораторії вільної неакадемічної творчості.
Дитяча площАРТка: "...творчість і добро тривають! "

Дитяча площАРТка реалізовувалася з 27 листопада по 12 грудня в  арт-підвалі Харківської муніципальної галереї. За цей час діти від 1,5 років і старше відвідали 8 майстер-класів, серед яких були створення динозаврів з пластикових пляшок, обмальовування метеликів, "населення" алфавіту та каліграфія за допомогою гусячого пір'я, створення поролонових штампів для малюнків і поролонове моделювання, створення 2 стін з коміксів і багато іншого.

Всі діти-автори також отримали іменні сертифікати від Харківської муніципальної галереї.

На урочистій церемонії закриття ПлощАРТки відбулася і прем'єра пластилінових мультфільмів, зйомки яких проводилися напередодні під керівництвом Ірини Олениної, члена спілки дизайнерів-графіків "4-й Блок". У процесі презентації "Енциклопедії юного детектива" дітям запропонували пограти в детективів за мотивами відомих казок і розкрити підступні злочини Лисиці або Карабаса Барабаса, які вони з легкістю розгадали.

Не обійшлося і без подарунків всім присутнім - видавництва "Школа" і "Пегас" подарували дітям більше 170 книг і розмальовок. Як зазначила Олена Зіненко, креативний директор ТО "Два Товариша" і співавтор проекту разом із Тетяною Рябченко: "Книжки і розмальовки - класні, тому діти розібрали всі до єдиної, а от фарби, пензлики, папір і т.д., на диво, у нас ще залишилися. Ми передали їх в дитячий інтернат з допомогою молоді із молодіжної громадської організації ФРІ. Таким чином і творчість і добро тривають!".

comments powered by HyperComments