«З Україною в серці» - художня виставка в Харкові до ювілею Василя Кричевського

Субота, 19 січня 2013, 13:45
У Харківському художньому музеї до 25 лютого працює виставка «З Україною в серці», присвячена 140 - річчю з дня народження видатного українського художника та архітектора Василя Григоровича Кричевського (1873-1952 рр.).
«З Україною в серці» - художня виставка в Харкові до ювілею Василя Кричевського

Основу експозиції склали роботи, створені Василем Кричевським у 1920-1951 рр. Також представлені твори двох його синів – Миколи і Василя Кричевських, дружини Василя – Олени Кричевської та їх доньки Катерини Кричевської-Росандич   (загалом - живопис, графіка; портрети, пейзажі, натюрморти).

На відкритті виставки зі США прибув онук Василя Кричевського – художник-кераміст Василь Лінде-Кричевський.

Виставка організована за підтримки всеукраїнського благодійного фонду «Дар».

Життя В. Кричевського тісно пов'язане з Харковом, довгий час він тут жив і плідно працював. Василь Григорович Кричевський є автором ескізів ліпнини, яка прикрашає в Харкові будинки автотранспортного технікуму і Будинок техніки (колишні Земельний та Торговий банки) на площі Конституції, радіотехнічний технікум на вулиці Сумській (колишній Будинок Ради з'їзду гірничопромисловців півдня Росії). З 2008 року на будинку по вулиці Сумській 18/20  вчтановлена меморіальна дошка В.Г.Кричевському.

comments powered by HyperComments