«Справжній патріотизм – це поезія»: Вечір пам’яті Степана Сапеляка

Дарія Гриценко  |  Субота, 2 лютого 2013, 14:00
«Я любив вас усіх, та найбільше любив Україну» - ці слова з відомої пісні так вдало говорять про Степана Сапеляка. Цією ж піснею вшанували його пам'ять співаки Василь та Оксана Марчаки на роковини смерті видатного українського поета, прозаїка, публіциста і патріота нашої країни.
«Справжній патріотизм – це поезія»: Вечір пам’яті Степана Сапеляка

1 лютого у приміщенні Харківської обласної організації Національної спілки письменників України зібралось багато людей. Друзі, знайомі і просто прихильники творчості Степана Сапеляка прийшли виразити шану і вдячність людині, яка своїм життям активно відстоювала національну ідею. 

Серед присутніх були поети Володимир Стільник, Сергій Шовковий, професори Харківського університету Володимир Калашник і Харківської консерваторії Володимир Доценко.

Володимир Доценко, професор консерваторії

Були також близькі друзі Володимир Пасічник, Петро Джерелянський і Володимир Бондаренко. Виступали зі словом до поета, виступали із музикою. Молитвою було звернення пастора Української Лютеранської Церкви отця Віктора Хаустова.

Петро Джерелянський, поет, журналіст, друг сім'ї Степана Сапеляка

Насправді зустріч була не просто виразом пошани присутніх до Степана Сапеляка, а ще його зверненням до українців, голосом свідомого українства. «Його творчість у найтяжчу годину уособлювала незламність духу і громадянську совість сучасної української літератури» - казав про нього Олесь Гончар. Така всебічна сила людини і через роки залишиться для нас великим прикладом.

Василь Саган, лауреат міжнародних конкурсів, із віршем

Анатолій Здоровий, співтаборник Степана Сапеляка

comments powered by HyperComments