Презентація книги «Літературна Дефіляда. Сучасна українська критика про сучасну українську літературу».

Дарія Гриценко  |  Четвер, 21 лютого 2013, 23:50
20 лютого у книгарні «Є» відбулась презентація книги «Літературна Дефіляда. Сучасна українська критика про сучасну українську літературу». Книга вмістила в себе 20 критичних нарисів про творчість популярних письменників сучасної України. Збірка складена за участі 19 авторів.
Презентація книги «Літературна Дефіляда. Сучасна українська критика про сучасну українську літературу».

Відкрила вечір Тетяна Трофименко – одна з критиків «Дефіляди».  Про ідею і процес створення презентованої книги  розповів Володимир Панченко – головний редактор сайту «ЛітАкцент». Ідея, за його словами, виникла з поширеної думки, що критики в Україні не існує, зокрема не існує літературних оглядів. Дійсно, з огляду на об’єктивні обставини, ця думка близька до реалій. Навіть за наявності достатньої кількості сучасної української літератури критики належного рівня замало.

Тетяна Трофименко та Володимир Панченко

«Дефіляда» дає фаховий погляд. В ній опубліковані такі літературні критики як Олександр Стусенко, Віктор Неборак, Ростислав Семків. Персонажі, яких обирали критики, відомі усім Оксана Забужко, Сергій Жадан, Костя Москалець, Петро Мідянка, Олег Лишега, Василь Голобородько, Василь Шкляр, Тарас Прохасько, Іван Малкович, Марія Матіос, Антон Санченко, Наталя Білоцерківець, Ярослав Павлюк та інші.

Спеціальним гостем вечора був Сергій Жадан. «В українській літературі багато авторів, про яких хочеться прочитати фахову критику» - каже пан Сергій. Сам він став жертвою критики Олега Коцарєва в «Літературній Дефіляді».

«Хотілося, щоб до цієї книжки потрапили письменники, які на слуху» - розповідає Володимир Панченко, - «Спроба представити Україну останніх десятиріч в особах можлива».

Придбати книгу «Літературна Дефіляда. Сучасна українська критика про сучасну українську літературу» можна в книгарні «Є».

 

 

comments powered by HyperComments