Харків'янин Дмитро Терновий став переможцем міжнародного конкурсу драматургів в Австрії

Середа, 27 лютого 2013, 18:28
Дмитро Терновий, один із засновників, продюсер і актор харківського "Театру на Жуках" переміг на міжнародному конкурсі драматургів "Говорити про кордони".
Харків'янин Дмитро Терновий став переможцем міжнародного конкурсу драматургів  в Австрії

Його п'єсу "Деталізація" визнали найкращою серед понад 50 творів, поданих на конкурс, що проведений в  Австрії. Вже в березні її перекладуть на німецьку мову, а пізніше в рамках літературних читань у Відні пройде повноцінна презентація, а також нагородження автора.

Крім того, згідно з умовами конкурсу, в сезоні 2013-2014 років п'єсу Тернового поставлять на сцені державного театру в Карлсруе (Німеччина). Її також надрукують тиражем 11 тис. екземплярів, частина якого розійдеться по театральним і літературним установам німецькомовних країн Європи.

"П'єса відображає моє особисте відчуття того часу, в якому ми живемо. Події відбуваються в атмосфері охопленого протестними акціями міста, що загострює конфлікт. А закладений жанровий мікст дає простір для акторської гри. Крім того, п'єса надає можливість розглянути події детально і під різними кутами зору, власне, тому вона так і називається", - розповів Д.Терновий.

До журі конкурсу входили театральний експерт, засновник Центру Леся Курбаса Неллі Корнієнко, генеральний директор державного театру Карлсруе Петер Штулер, імпресаріо державного театру в Нюрнберзі Клаус Кузенберг, австрійський кореспондент газети Нойєр Zürcher Zeitung Чарльз Ріттербанд, український письменник Сергій Жадан.

comments powered by HyperComments