До Дня святого Патрика: в кінотеатрі «Боммеръ» знову покажуть фільми з Ірландії

Вівторок, 12 березня 2013, 14:23
З 14 по 20 березня у Харкові, а також у Києві, Львові та Одесі відбудеться черговий "IRISHFEST: Нове кіно Ірландії". Українським глядачам вже вчетверте покажуть останні фестивальні стрічки однієї з найцікавіших національних кінематографій світу. Усі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Сеанси в кінотеатрі «Боммеръ» — о 17.00 та о 19.00.
До Дня святого Патрика: в кінотеатрі «Боммеръ» знову покажуть  фільми з Ірландії

Розпочнеться фестиваль фільмом-відкриттям останнього Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах  "Good Vibrations"  Лізи Баррос Д’Са та Ґлена Лейберна. Робота надзвичайно цікавого режисерського тандему розповідає про реальні події у Белфасті 70-х років. У розпал конфлікту в Північній Ірландії одноокий Террі Хуллі відкриває музичну крамничку і стає хрещеним батьком панк-культури в ірландському місті.

Фото: lvivexpres.com

Фільм "Ляльковий дім" ірландки Крістен Шерідан показує безумства підлітків-гультяїв, які вдираються в дім у багатому передмісті Дубліна. Українська публіка знає Шерідан ще з 2002 року. Тоді її вже легендарний фільм "Дискосвині" змагався за Золотого оленя на Міжнародному кінофестивалі «Молодість». А у 2007 році її робота "Авґуст Раш" була номінована на Оскар у категорії «Найкраща оригінальна пісня».

"Що зробив Річард" Ленні Абрахамсона – історія про золотоволосого красунчика-атлета, лідера мажорної дублінської тусівки, який однієї літньої ночі примудрився перевернути власне життя з ніг на голову. Фільм презентували на Міжнародному кінофестивалі в Роттердамі. Блакитноокого Джека Рейнора називають головною молодою зіркою Ірландії, а режисер Абрахамсон устиг показати свою роботу "Garage" на Каннському кінофестивалі.

Історію про любов священика до кінематографу розповість фільм "Дні «Стелли»" Тадеуса О’Саллівана з Мартіном Шином у головній ролі. За сюжетом, отець Деніел Беррі відкриває у своєму містечку кінотеатр. Проти священика-кіномана постає чи не все місто. Мартін Шин відомий головною роллю в епічному "Апокаліпсис сьогодні"  Френсіса Форда Кополли. Режисер Салліван відомий своїм фільмом "Звичайний злочинець" із Кевіном Спейсі та Коліном Фаррелом.

Стрічка "Пірс" Джерарда Хьорлі з ним же в головній ролі – ірландські "Батьки й діти" на мальовничому узбережжі. Фільм розповідає про повернення додому Джека МакКарті, якого викликає додому нібито помираючий батько. Син знаходить татуся живим і здоровим, але вирішує лишитися і позбирати за тата борги. "Пірс" – друга повнометражна робота режисера, знаного в Ірландії ще й як сценарист.

Must-see для меломанів – "Тиша" Пат Коллінз – унікальна історія звукорежисера Йоґанна. Перед хлопцем ставлять непросте завдання: знайти та записати на плівку тишу в місцях, де немає створених людиною звуків. Саундтрек називають геніальним, а пейзажі в фільмі – незабутніми.

Те саме історичне фото 1932 року.

Джерело: syto.com.ua

Родзинка програми – документальна стрічка "Обід на хмарочосі" Шона О Куалена. Режисер витончено і напрочуд цікаво розповідає історію створення легендарної однойменної фотографії, зробленої на 69-му поверсі відомого хмарочоса GE Building.

Кінотеатр «Боммеръ»: м. Харків, вул. Полтавський шлях, 6
Телефон: (057) 712-39-28
Е-mail: info@bommer.org.ua
Сайт: http://bommer.org.ua

comments powered by HyperComments