"День поезії - 2013": знову драбина замість сцени

Світлана Шкурай  |  Неділя, 24 березня 2013, 00:36
Харківський літературний музей люб'язно запропонував поетам почитати вірші на драбині. Дійство відбулося на честь Дня поезії 21 березня. Скористались шансом виступити перед аудиторією більше 20 поетів. Читання на драбині Літературний музей проводить уже третій рік поспіль. Перший раз вони пройшли у 2011 році.
"День поезії - 2013": знову драбина замість сцени

Ідейними натхненниками були Фундація регіональних ініціатив та «Бешеный кактус» На відміну від минулорічного, коли погодні умови «підкачали», цього року День поезії зібрав близько 50 людей.

«Значною мірою така масовість цьогорічного Дня поезії завдячує організаторським зусиллям нової співробітниці музею Лейли, котра згуртувала поетичну молодь ВКонтакті. Попри прохолодну погоду, читання вийшли справді теплими. Думаю, багато з присутніх відкрили для себе нові імена, цікаві вірші, а також Літературний музей як справжній творчий майданчик та місце для зустрічей творчої молоді.» - говорить Тетяна Трофименко, одна з організаторів заходу.

  На драбині - Євген Журер

Свої вірші читали Ігор Зарудко, Катерина Каруник, Євген Журер та інші харківські поети. Озвучили свої твори й початківці.

Виступ Ігоря Зарудка

Катерина Каруник бере участь у святкових читаннях уже вдруге.

Катерина Каруник читає вірш

Чому? «З літературної драбини читати вірші можна лише один раз на рік - на Всесвітній день Поезії. А коли серйозно, то це свято об'єднує в тепле й щільне коло поетів різних поколінь, різних стилів і мов. Вони, поети, часто, живучи в одному місті продовж багатьох років, навіть не підозрюють, скільки їх таких насправді є. А день Поезії дає можливість це з'ясувати» - пояснює вона.

 

comments powered by HyperComments