Перший крок української молоді – якісна освіта

Дарія Гриценко  |  Четвер, 28 березня 2013, 09:20
19 березня на базі Харківського Гуманітарного Університету «Народна Українська Академія» відбулась зустріч абітурієнтів від проекту «Україніка».
Перший крок української молоді – якісна освіта

Для українців з кожним роком все важче отримати якісну вищу освіту. Молодь проекту «Україніка» розуміє, щоб змінювати світ, треба починати з себе, і вища освіта стоїть на початку цього шляху. Тому учасники проекту охоче прийшли на зустріч із деканом факультету заочно-дистанційного навчання – Вірою Миколаївною Корнієнко.

Декан В. М. Корнієнко проводить екскурсію

Першим, що показали майбутнім студентам,  була бібліотека. В «НУА» вона зветься Центром науково-гуманітарної інформації. Директор бібліотеки  Ірина Володимирівна Козицька провела екскурсію по бібліотеці і розповіла про принципи її роботи. Цікава не тільки література, яку зібрала ЦНГІ, а ще можливості навчання за допомогою відео-аудіо занять, розвивальні ігри і матеріали. Кожен, хто бажає скористатись матеріалами бібліотеки має таку можливість, незалежно від того, чи є він студентом  ХГУ НУА, чи ні.

Директор бібліотеки І.В. Козицька розповідає про новітні учбові матеріали

Ініціатором створення ХГУ «НУА» стала перший ректор – Валентина Іларіонівна Астахова, доктор історичних наук, професор і заслужений співробітник освіти України. Завдяки саме її участі абітурієнтам від проекту «Україніка» була надана можливість пільгового навчання.

Після бібліотеки екскурсію по академії продовжила Віра Миколаївна. У цьому закладі всюди на вільному просторі передбачене місце для відпочинку: лавочки із вуличними ліхтарями, маленькі їдальні, приємна музика, що грає на фоні і навіть куточок живої природи, а з вікон академії відкривається чудовий вид на місто і на студентську каплицю Святої Мучениці Татіани. Сучасні аудиторії академії обладнані усім необхідним для навчання і навіть більше. І в бібліотеці, і в аудиторіях стоять комп’ютери.

"Живий куточок" в одному з коридорів "НУА"

Словом, ХГУ НУА дбає про комфортні умови для своїх учнів, а це, в свою чергу, впливає на бажання приходити і навчатись. Крім того студенти тут не лише отримують академічну освіту, а формують світогляд через участь у культурному житті свого університету.

Серед тих, хто стане студентами ХГУ НУА  від «Україніки» цього року, є різні люди, але переважно це молодь, яка вже навчалась і обирає для себе новий освітній рівень.

comments powered by HyperComments