Сьогодні Харків почує "Симфонічний хіп-хоп" у виконанні ТНМК та оркестру "Слобожанський"

П'ятниця, 29 березня 2013, 12:09
29 березня в 20:00 на великій сцені ХНАТОБу група «Танок на майдані Конго» та Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» представлять спільну програму «Симфонічний хіп-хоп».
Сьогодні Харків почує "Симфонічний хіп-хоп" у виконанні ТНМК та оркестру "Слобожанський"

Під час концерту музиканти презентують як нові композиції, так і здивують слухачів несподіваними симфонічними аранжуваннями улюблених хітів, таких як "Гранули", "Проїхали", "Арешт", "Шоколад", "Вода" і багатьох інших.

«Диригент оркестру Юрій Яковенко - приголомшливий музикант. Він не просто управляє оркестром. На репетиціях він вслухається в тексти, і, згідно з ними, вже вносить свої нюанси в звучання оркестру », - розповів лідер гурту Олег Михайлюта.

Автор ідеї проекту - викладач консерваторії Олега Михайлюти по фаготу, художній керівник МАСО «Слобожанський», народний артист України Гаррій Абаджян. Музиканти із задоволенням підтримали його ініціативу.

"Зіграти нашу музику з симфонічним оркестром - це як зняти капелюха перед усіма тими геніальними композиторами, які протягом століть зробили симфонічну музику безсмертною, - зізнається Олег "Фагот" Михайлюта, один з лідерів ТНМК. - Яку б ти музику не грав, завжди існує база, основа, на яку ти нанизуєш всі свої, навіть самі божевільні музичні ідеї. Академічна музика - це і є та основа, яка дала майбутнє будь-яким музичним стилям, навіть, на перший погляд, самим далеким від неї ".

Юрій Яковенко, диригент МАСО "Слобожанський", теж ставиться до затії з величезним ентузіазмом: "Складний, потужний, насичений звук, який здатний дати симфонічний оркестр, приваблює багатьох сучасних музикантів. Моїм завданням як аранжувальника в проекті з ТНМК стала спроба вбудувати звучання симфонічного оркестру в уже існуючі пісні групи, і мені здається, вийшло надзвичайно цікаво! ".

Чому програму "Симфонічний хіп-хоп" презентують саме в Харкові - зрозуміло: і ТНМК, і МАСО "Слобожанський" родом саме звідси. "Ми сподіваємося в цьому році показати "Симфонічний хіп-хоп" і в інших містах України - Києві, Львові, Одесі... Але почати ми хочемо саме з Харкова: це наша батьківщина, тут наші двори, наші друзі, - говорить Олександр "Фоззі" Сидоренко. - Якщо ж говорити про саму програму, то це, мабуть, самий масштабний експеримент в історії групи".

За словами музикантів, концерт буде тривати біля двох годин. "А далі - як піде. Ми ж вміємо і імпровізувати", - запевнив Фагот.

comments powered by HyperComments