Щаслива і цілісна Христина Лукашук: „Бувають такі sms, що й танка японські ховаються”

Наталя Істоміна  |  Вівторок, 18 червня 2013, 07:38
„Письмо як психотерапія”. Такою лекцією письменниця Христина Лукашук переконувала слухачів в силі письма і його психотерапевтичних властивостях. Зустріч 17-го червня у львівській книгарні „Є” авторка характеризувала як спілкування, наголошуючи, що всі ми пишемо, зокрема і sms, які за змістом і насиченістю іноді бувають, що й „танка японські ховаються” [танка або «коротка пісня» - традиційний вірш у японській поезії, який обов'язково містить 31 склад у 5 рядках].
Щаслива і цілісна Христина Лукашук: „Бувають такі sms, що й танка японські ховаються”

Літераторка розпочала лекцію із розмірковувань про призначення людини в житті. Призначення, на її думку, це індивідуальна таємниця, яку потрібно розгадати. Хтось її розгадує швидко і легко, живучи далі щасливо, а комусь потрібне ціле життя.

Мисткиня розповідає, що дитина, яка народжується – це куля, що поділена на сегменти. Цілісність кола – це любов, з якою народжується кожна дитина. Кожен сегмент цієї любові – всі гарні риси: доброта, лагідність, ввічливість, терпіння. Вся наша цілісність складається з безлічі сегментів, без яких важко уявити себе людиною. Завдяки цілісності кола ми бачимо цілісне зображення.  Людина росте і деякі сегменти втрачаються і замість них з’являються заздрість, страх, ненависть, зневага. Ми перестаємо бачити Бога, якого можемо розуміти як істину, ціль або зміст. Зображення втрачається і починається хаос і страх.

Терапія від  Христини Лукашук: писати, любити, пробачати

sumno.com

Постає питання: яким чином зберегти цілісність задля щастя?

Христина Лукашук розповідає про такі методи відновлення цілісності як спів, вишивання, ткацтво, виготовлення ляльки мотанки, писанкарство, розпис і письмо. Письменниця запевняє, що практикувала спів, розпис і письмо.  У книзі „Рожевий і ще раз рожевий”  авторка, сама того не підозрюючи, дала відповіді на власні  запитання.

Приклад потужної дії письма п. Христина відчула, написавши одну з перших своїх робіт. Вона згадує, що прототипом літературного героя була реальна людина і через 10 років події склалися так, як було написано. Письменниця запевняє, що по сьогоднішній день сподівається, що це був просто збіг…

Мисткиня поділяє погляди Карлоса Кастанеди та Берта Хелінгера. К. Кастанеда вважав, що людина повинна згадувати і пробачати те, що їй зробили погане. Письменниця це робить у своїх творах. Берт Хелінгер стверджував, що осмислення чогось хорошого змінює теперішнє, минуле і майбутнє. Цю думку п. Христина також поділяє.

Літераторка наголошує, що все написане має йти через призму любові і порадила писати всім.


comments powered by HyperComments