Канікули, відпустка, прогул? Порадуй душу, сходи до Літературного!

Вівторок, 2 липня 2013, 18:26
З 2 липня - в музеї нова виставка «Усе дивасніше й дивасніше: цифровий живопис Марини Валуйської за мотивами казок Льюїса Керрола „Аліса в країні див” та „Аліса в Задзеркаллі”».
Канікули, відпустка, прогул? Порадуй душу, сходи до Літературного!

Химерні світи Країни Див та Задзеркалля запрошують у мандрівку різними таємницями. А таємниць буде досить. Звідки взялася червона королева? Ким насправді є Білий лицар, Чеширський кіт та Кролик? Де розташована Країна Див? Усім, хто від літньої спеки, як і Аліса, чується «сонним і нетямущим» – гайда у глиб кролячої нори до музейного Дивосвіту. Спробуємо розгадати причини появи «Алісоманії», дізнаємося також про традиції ілюстрування творів Льюїса Керрола, гратимемо в ігри Вікторіанської Англії та порівняємо переклади різних авторів. І, звісно ж, не обійдеться без ворожінь на улюбленій книзі.

Постійні  експозиції

«Григорій Сковорода: мандрівка за щастям»

Постійна експозиція Харківського Літмузею присвячена творчості Григорія Сковороди, українського мандрівного поета і філософа XVIII ст., його міркуванням про щастя.

«Апокриф»: тексти та долі українських письменників ХХ століття

Експозиція «Апокриф» в унікальних експонатах представляє епізоди творів та доль українських літераторів ХХ століття – модерністів та представників "Розстріляного відродження", учасників діаспорних мистецьких угрупувань та шістдесятників, а також «дев’яностників», «позадесятників» та «двотисячників».

Виставки

«Людина 13 травня». Мета виставки – розкрити міфологічний образ героя доби "Розстріляного Відродження" – легендарного Миколи Хвильового. Містичність його біографії, творчий міф самого письменника, офіційна радянська міфологія та реальність 1920-х років – ось ті теми виставки, котрі допоможуть відвідувачам «переформатувати» шкільне сприйняття творчості митця.

Щочетверга, з 19.00 –  Клуб фольклорного співу.

Вартість вхідного квитка до музею – 10 грн. 50 коп. (для учнів та студентів – 5 грн. 50 коп.),
екскурсії чи інтерактивної програми – від 15 до 45 грн.

Довідки за телефоном  706-25-79,

адреса:  Харків, вул. Фрунзе, 6  (станції метро  "Пушкінська", "Архітектора Бекетова").

Слідкуйте за подіями в Літмузеї на сторінці

 

 

 

 

comments powered by HyperComments