В серпні відбудеться 8-й фестиваль української середньовічної культури „Ту Стань!”

Наталя Істоміна  |  Субота, 27 липня 2013, 16:19
У серпні в селі Урич Сколівського району Львівської області відбудеться восьмий фестиваль середньовічної культури „Ту Стань!”. Цьогорічний захід відбудеться 2-4 серпня і здивує гостей безліччю новацій і сюрпризів.
В серпні відбудеться 8-й фестиваль української середньовічної культури „Ту Стань!”

Одна з особливостей фестивалю „Ту Стань!” – це можливість бути безпосереднім учасником всього що відбувається. Василь Рожко, директор Державного історико-культурного заповідника „Тустань” зазначає, що кожного року фестиваль перетворюється на участь кожного. Цього року навіть сцена буде особливою, зорієнтованою на те, щоб гості об’єднувалися навколо неї, а не просто збиралися. Сцена буде розташована посередині місця локації фестивалю і навколо неї відбуватимуться різні події.

За час фестивалю планується безліч мистецьких заходів. Кожен матиме змогу обрати те, що йому до душі. Організатори анонсують Конкурс вуличних музик, ватру зі співами, виступи гуртів „Йорий Клоц” та „Ірдорат” (Білорусь), різноманітні майстер-класи та ще багато всього цікавого.

На „Ту Стані!” передбачені навіть заходи для наймолодших. Для дітей віком від трьох років проводитимуть майстер-класи із середньовічних боїв із застосуванням м’яких мечів.

Уляна Мороз, режисер зазначає, що на цьогорічному фестивалі буде багато нового і цікавого. Режисер запевняє: „Фотографії цього року будуть не такі, як інших років, тому доведеться приїхати і пофотографувати”.

//vk.com 1.

Орест Кондратович, виконавчий директор фестивалю, зауважив таку важливу деталь як доїзд на місце локації „Ту Стані!”. Доїзд буде організовано з Трускавця. Охочим скористатися можливістю слід попередньо зареєструватися.

Фестиваль організовують Державний історико-культурний заповідник „Тустань”, ЛОГО „Тустань”, ЛОГО „ВІД „Чорна Галич”, ОУМ „Спадщина”.

Захід відбудеться за підтримки Віталія Дем’янюка та клубу „КОЛО”, Андрія Парубія, компанії „Менс”.


comments powered by HyperComments