«Велике і величне». Всеукраїнський музейний виставковий проект триватиме два місяці

Середа, 24 липня 2013, 13:42
26 липня в Мистецькому Арсеналі до 1025-річчя Хрещення Київської Русі відкривається всеукраїнський міжмузейний виставковий проект «Велике і величне», який триватиме до 22 вересня. 1000 творів українського мистецтва з колекцій 35 провідних музеїв України будуть презентовані в рамках проекту, який представляє найяскравіші сторінки українського мистецтва від найдавніших часів і донині.
«Велике і величне». Всеукраїнський музейний виставковий проект триватиме два місяці

Виставка охопить історичний період тривалістю більше 15 тисячоліть — від стародавніх цивілізацій епохи палеоліту, Трипілля, античних міст Північного Причорномор'я, через давньоруське, барокове, класицистичне мистецтво до сецесії, модернізму і постмодернізму. Експозиція продемонструє, як художні традиції Сходу і Заходу органічно адаптувалися на місцевій культурному грунті, породжуючи унікальні художні явища світового значення.

Проект стане поворотним пунктом для актуалізації та популяризації музейних колекцій, матиме стратегічне значення для поглиблення дискусії про модернізацію музейної справи в Україні, підкреслюючи високий статус і значимість музею для збереження культурної спадщини та розвитку суспільства в цілому.

Христинопільський  "Апостол", ХІІ ст. Львівський історичний музей

//www.artukraine.com.ua

Проект «Велике і величне» відкриває Мистецький Арсенал як масштабну платформу міжмузейного співробітництва та консолідації професійного середовища, де подібні великі проекти проходитимуть на регулярній основі.

comments powered by HyperComments