Мистецтво без кордонів: арт-проект «Вікна» об'єднав художників з 4 країн

Четвер, 12 вересня 2013, 20:31
Міжнародний арт-проект «Вікна» стартував у галереї «Мистецтво Слобожанщини» 27 серпня. Свої роботи представили семеро художників з США, Франції, Швеції та України. Авторів об'єднує одна особливість - всі вони закінчували Харківське художнє училище ...
Мистецтво без кордонів: арт-проект «Вікна» об'єднав художників з 4 країн

Лара Симонова , Євгенія Міро , Євген Сегал , Костянтин Колобов , Ігор Ільїнський , Дмитро Даниш і Влад Мілявський - ці художники більше 20 років тому випустились з училища і почали свій творчий шлях . Тепер вони живуть в різних країнах за тисячі кілометрів один від одного. Автори знайшли один одного в соціальних мережах і створили новий проект , який об'єднав їх роботи в одній галереї .

 
Враженнями від спілкування зі старими друзями поділився Євген Сегал : «З одного боку, ти розумієш , що це ті ж самі люди , тобі здається , що ти їх знаєш з юнацьких років , але в той же час ти розумієш , що це зовсім інші люди , яких ти знаєш мало ». Художник в основному пише свої картини олійними фарбами , але зізнається , що , як і всі люди мистецтва , знаходиться у творчому пошуку методів , які збагатять його « палітру ». Одним з них стала змішана техніка , яка об'єднала пастель , акрил і олівець.
 
«Для нас це незвичайна можливість побачитися , побувати на Батьківщині , приїхати до рідного Харкова . Дня нас проект « Вікна » - це , напевно , подяка нашій школі , бо , проживаючи там , на Заході , ти розумієш , наскільки важливо те , що ти отримуєш тут » , - зазначила художниця Євгенія Міро.
 
Відвідувачі почали збиратися за півгодини до відкриття , щоб мати можливість переглянути всі роботи. Картини можна подивитися до 28 вересня. Арт- проект не обмежиться однією виставкою . Наступну організатори планують провести в Парижі в 2014 році.
 
comments powered by HyperComments