Останній шанс побачити «Сюр-fish» у Харкові

Ольга Телипська  |  Вівторок, 1 жовтня 2013, 18:05
Ще кілька днів харків’яни матимуть змогу насолодитися творчістю художника Андрія Горбунова. До 4 жовтня в арт-центрі Workshop (Харків, проспект Л. Свободи, 57) проходитиме виставка «Я люблю море». Спеціально до осінньої виставки в арт-центрі Workshop Андрій Горбунов підготував дві серії робіт: «Сюр-fish» – рафінована графіка в стилі сюрреалізм, виконана улюбленим інструментом художника – кульковою ручкою і серія «Етно-fish» – графіка, ілюмінована аквареллю.
Останній шанс побачити «Сюр-fish» у Харкові

На картинах пана Горбунова зображені риби, але усі його роботи різні і  зовсім не схожі одна на одну. А в намальованих жителях морів та океанів годі впізнати справжніх риби. Широка  уява художника продемонструвала нам створінь, які живуть у фантазіях пана Андрія.

Це і підтверджує сама концепція виставки. Як підкреслив митець, риби з серії «Етно-fish» походять з його снів. Це етнічні рибки, що живуть серед краси величавої природи Південної Америки чи просто їх названо на честь африканських річок та гір.

Графічна серія «Сюр-fish» – це  схрещення риб із зовсім несподіваними предметами. Картина «Птичкорыб-взломщик», приміром, представляє рибку вомер, яку ми зазвичай можемо придбати у будь-якому кіоску, вона ідеально пасує для доповнення смаку такого напою як пиво.

Однак пан Горбунов вирішив оживити засушену «рептилію», домалював їй крильця та горобині лапки, а замість луски обліпив її ключиками. Так що можна бути впевненим, тепер ця рибинка відімкне будь-які двері.

Отож, до 4 жовтня в арт-центрі Workshop у нас, харків'ян, є ще шанс побачити дивних та чудернацьких рибок Андрія Горбунова.

В експозиції «Я люблю море» представлені інсталяції в стилі стім-панк «Риба-праска» і «Риба-метелик», які раніше ніде не виставлялися, так само як і інші твори експозиції.

comments powered by HyperComments