В ім’я музи з селянським обличчям: в Харкові пройшов вечір, присвячений Дмитру Іванову

Юлія Гуш  |  Четвер, 3 жовтня 2013, 18:04
1 вересня в харківській книгарні «Є» український клуб «Апостроф» провів зустріч, присвячену творчості Дмитра Йосиповича Іванова, видатного українського поета, лауреата Шевченківської премії, автора збірки "Село в терновому вінку", за яку він і був відзначений престижною нагородою.
В ім’я музи з селянським обличчям: в Харкові пройшов вечір, присвячений Дмитру Іванову

Модератором заходу стала поетеса та співачка Люцина Хворост. Це було її ідеєю – провести вечір, привсвячений творчості Дмитра Іванова. «Ще навесні до мене надійшла книжка Дмитра Йосиповича. Я її довго і захоплено читала - і була здивована, що досі клуб "Апостроф" не знав такого цікавого поета», − розповіла пані Люцина.

Перша частина вечора була присвячена творчості Дмитра Йосиповича. На ній зачитувалися балади Дмитра Іванова, де в повній мірі втілювався його талант як поета. Відверті, емоційні, вони переносили слухачів в ті далекі і важкі часи, коли життя було особливо складним, випробування траплялися затяжкі як на його малий вік. Проте їм зовсім не властивий дух песимізму та занепадництва, коли слухаєш ці балади, виникає бажання любити цей  світ і сподіватись на краще.

«Поет з Іванова дуже своєрідний, дуже органічний», − поділилася своєю думкую Люцина Хворост, − «Він уміє вбачати прекрасне у повсякденному. "Муза з селянським обличчям" - так писав про характер його обдарованості покійний Леонід Талалай. Дмитро Іванов - лірик і епік водночас,  його коронний жанр - жанр балади».

На другу частину вечора припала музична програма. Цього разу до книгарні «Є» завітали гості з Білої Церкви Людмила Саливинська-Шестерняк та Василь Шестерняк, які порадували публіку піснями власного виконання. Крім того, на цьому вечорі глядачі також мали змогу почути виступи єдиного україномовного харківського барда Миколи Воловика та Люцини Хворост.

comments powered by HyperComments