Скрипково-саксофонний листопад Харківської філармонії.

Ольга Телипська  |  Четвер, 17 жовтня 2013, 13:57
B цьому сезоні справжній музичний зорепад очікуватиме на прихильників вишуканої музики. Харківська філармонія приготувала у листопаді багато цікавого, з поміж якого виділяються та привертають неабияку увагу два вечори.
Скрипково-саксофонний листопад Харківської філармонії.
10 листопада – День музичних сенсацій та 20 листопада «Чарівний світ скрипок Антоніо Страдиварі та Джованні Батіста Гуаданіні» 
 
Першим матимемо змогу почути одного з найяскравіших концертуючих музикантів Росії Сергія Колесова. Він перший та єдиний російський саксофоніст, володар Гран-прі найпрестижнішого в світі конкурсу для виконавців на саксофоні – Міжнародного конкурсу саксофоністів імені Адольфа Сакса на батьківщині творця саксофона в м. Дінант, Бельгія, в 2006 році. У програмі вечора чудовий Концерт Олександра Глазунова для саксофона з оркестром, музика «короля танго» Астора П’яццолли і Артуро Маркеса, а також знаменитий «Венеціанський карнавал» П’єра Женіна.
 
А 20 листопада у Харківській філармонії гратиме маестро Борис Кушнір. У його руках зазвучить «Чарівний світ скрипок Антоніо Страдиварі та Джованні Батіста Гуаданіні». Поряд зі скрипковим майстром виступить молодий і талановитий скрипаль Михайло Захаров – один з випускників Харківської спеціалізованої музичної школи-інтернату (клас педагога Володимира Свічкаренка).
 
Маестро та учень разом із Академічним симфонічним оркестром Харківської філармонії під керуванням Юрія Янка представлять публіці програму «Звуковий світ епохи Бароко».
 
 
Борис Кушнір – всесвітньовідомий скрипаль, переможець і лауреат численних міжнародних конкурсів скрипалів та конкурсів камерних ансамблів (Париж, Белград, Сіон, Трапані, Братислава, Флоренція, Трієст, Горіція, Гамбург, Верчеллі). Він засновник Московського струнного квартету (1970 р.).
 
Професор Кушнір постійно дає майстер-класи, є членом журі різних міжнародних конкурсів, таких як конкурси ім. Королеви Єлизавети в Брюсселі, П.І. Чайковського в Москві,  Нікколо Паганіні в Генуї, Жака Тібо в Парижі, Тібора Варги в Швейцарії, Майкла Хілла в Новій Зеландії, Давида Ойстраха в Москві, Євробачення, Пабло Сарасате в Памплоні, Джордже Енеску в Бухаресті, «Кращі скрипалі» у Монте -Карло, конкурсу в Індіанаполісі.
 
У 1984 р. Борис Кушнір заснував Шуберт-Тріо, яке удостоїлося безлічі престижних нагород. Як соліст і камерний виконавець Борис Кушнір виступав на славетних сценах світу, таких як «Musikvereinsplatz» у Відні, «La Scala» в Мілані, «Gran Teatro La Fenice» у Венеції, «Wigmore Hall» в Лондоні, «Concertgebouw» в Амстердамі, Berliner Philharmonie, «Théâtre des Champs-Élysées» у Парижі , консерваторія ім. П.І. Чайковського в Москві, «Suntory Hall» в Токіо. Він брав участь у численних фестивалях, таких як Зальцбурзький фестиваль, фестиваль Гідона Кремера в Локензаузе, фестивалі у Відні, Безансоні, Вашингтоні, Сполето, Неаполі, Стрезе, Брегенце, Мекленбурзі, «Білі ночі» в Санкт-Петербурзі, «Грудневі вечори» в Москві, «Юліан Рахлін і його друзі» фестиваль в Дубровнику, Верб'є -фестиваль у Швейцарії.
 
Молодий Михайло Захаров, незважаючи на свій юний вік, встиг пізнати смак музичних перемог. Юний скрипаль ще під час навчання грав в шкільному оркестрі, під керівництвом Юрія Янка. Багато в чому саме цей досвід, допоміг опанувати мистецтво гри у ансамблі та усвідомити всю красу музики, осягнути її секрети. Потому Михайло вступив до Академії музики ім. Гнесіних у Москві, а далі – в Університет музики міста Грац (Австрія), де і продовжує навчання донині. 
 
Популярність, щомісячні гастролі і турне, конкурси, фестивалі та стипендії різних музичних фондів, - все це стало частиною творчого життя молодого скрипаля Михайла Захарова. Отож, філармонія готується з радістю представити Концерти для двох скрипок з оркестром А. Вівальді, І.С. Баха і Concerto grosso Г.Ф. Генделя. А ми поки в очікуванні цікавого та багатообіцяючого творчого дуету Бориса Кушніра та Михайла Захарова.

comments powered by HyperComments