Фестиваль «Театронік» втретє стартуватиме у Харкові.

Ольга Телипська  |  П'ятниця, 8 листопада 2013, 12:45
З 11 по 15 листопада в харківському Будинку актора відбудеться ІІІ Міжнародний театральний фестиваль малих форм «Театронік». Протягом п'яти днів свої постановки харків'янам покажуть актори з України, Грузії, Сербії, Росії, Молдови, Ізраїлю, Болгарії, Німеччини. У рамках фестивалю проведуть виставку плакату міжнародного театрально-дизайнерського фестивалю «Живи». Почесним гостем «Театроніка» стане його куратор, театрознавець і драматург з Німеччини Ніна Мазур.
Фестиваль «Театронік»  втретє стартуватиме у Харкові.

Фестиваль «Театронік» – це інтеграція українського театрального мистецтва в європейський культурний контекст, це можливість побачити цікаві проекти і талановиті постановки, що втілюють гуманістичні ідеї.

Фестиваль малих форм «Театронік» розпочав своє життя два роки тому, в 2011 році і одразу полонив усіх театралів своєю виваженістю та творчою розмаїтістю. Перший фестиваль зібрав театри з Литви, Македонії, Молдови, Росії та України (Харкова). Минулого року більше десяти театрів з Білорусі, Росії, України та Естонії представили на суд харків’ян свої творіння.

Фестиваль «Театронік» – одна із знакових театральних подій для Харкова. «Театронік» – це своєрідна концентрація інтелектуального і художнього світів. Більшість театрів-учасників фестивалю вперше продемонструють свою майстерність для української публіки. Згадуючи минулі роки, віриться, що і 2013-й стане воістину справжнім святом мистецтва, яке даруватиме кожному з нас духовне багатство, формуючи дивовижний простір для сприйняття і співпереживання.

«Театронік» – це сучасний парад театрів, творчі зустрічі та дискусії з відомими акторами, діячами театрального мистецтва і театральними критиками – авторські  творчі майстерні, прес-конференції, унікальний майстер-клас оригінальних сучасних методик акторської майстерності і, звісно – яскраві церемонії відкриття та нагородження учасників Фестивалю.

У програмі Фестивалю «Театронік»  представлені кращі вистави, відмічені Гран-Прі на престижних Міжнародних фестивалях і конкурсах, що привертають глядача своєю яскравістю, багатожанровістю і демократичністю. Нас очікуватиме «молодий театр»  – свіжі  режисерські ідеї, оригінальні сценографічні рішення, яскраві акторські роботи, одним словом – постановки, які стверджують, що Театр – це живий та унікальний вид мистецтва.

Фестиваль «Театронік» організовано 2011 року спільними творчими зусиллями Театру  «Ланжерон» та Міжобласного відділення Національної Спілки театральних діячів України, що надасть можливість побачити цікаві проекти і талановиті постановки, відвідати майстер-класи та виставку робіт художників-сценографів.

Програма Фестивалю

Будинок Актора, Велика і Мала сцени  (Харків, вул. Красіна, 3, тел.:  (057) 706-31-31) 

11 листопада понеділок

15.00 – Церемонія відкриття Фестивалю – велика сцена Будинку Актора

19.00 – «Театр 19», вистава «Шукаю роботу» Ж. Галсеран (Харків, Україна) – велика сцена Будинку Актора

12 листопада вівторок

15.00 - Театр музики і драми ім. Васса Абашидзе, вистава «Психоз 4:48»  С. Кейн (Тбілісі, Грузія) велика сцена Будинку Актора

17.00 – Відкриття виставки плакату Міжнародного театрально-дизайнерського фестивалю «Живи» (Харків, Україна)

18.00 - Мирьяна Вукочіч у виставі «Марія Лебядкіна» за Ф. Достоєвським (Белград, Сербія) – мала  сцена Будинку Актора

20.00 – Сергій Барковський у виставі «Авдей Флюгарін» Ф. Булгаріна (Санкт-Петербург, Росія) – велика сцена Будинку Актора

13 листопада середа

18.00 – Марія Мадан у виставі «Актриса» І.Члакі (Кишинів, Молдова) – мала  сцена Будинку Актора

20.00 - Габріелла Нойхаус у виставі «Жінка, яка не хотіла спуститися на землю» (Єрусалим, Ізраїль) – велика сцена Будинку Актора

14 листопада четвер

18.00 – Театр Вина, Георгі Велчовскі у виставі «Шамандура» (Варна, Болгарія) – мала сцена Будинку Актора

20.00 – Театр «Російська сцена», вистава «СаксофонIST» М. Вішнєк (Берлін, Німеччина) – велика сцена Будинку Актора

15 листопада п’ятниця

16.00 – Круглий стіл. Прес-конференція.

18.00 – Єврейський музично-драматичний театр ім. Шолом-Алейхема, вистава «Жорстокі тварини» за оповіданнями Ф. Крівіна (Київ, Україна) – мала сцена Будинку Актора

20.00 – Церемонія закриття Фестивалю – велика сцена Будинку Актора

Почесний гість Фестивалю:

Ніна Мазур (Німеччина, Ганновер) – театрознавець і драматург, член Міжнародної Асоціації театральних критиків (IATC, ЮНЕСКО) та Німецької Асоціації критиків, член Міжнародної Асоціації письменників і журналістів (APIA, Лондон), віце-президент Міжнародного Форуму монодрами (ITI, ЮНЕСКО).

comments powered by HyperComments