Поезія від Катерини Бабкіної в Харківському літературному музеї

Світлана Шкурай  |  Четвер, 7 листопада 2013, 13:53
Українська письменниця Катерина Бабкіна почитала свої твори у Харкові. Літературний вечір авторки пройшов 4 листопада у Харківському літературному музеї.
Поезія від Катерини Бабкіної в Харківському літературному музеї

Розчавлені на асфальті абрикоси не проростуть

в вогкому, нервовому тілі міського літа.

Ніхто їх не з’їсть. В їхню жовту, підгнилу суть

по суті нічого доброго богом не влито.

Ці рядки розпочали творчий вечір, під час якого харків’яни почули і вірші, і прозу Катерини Бабкіної.  До її творчого доробку належать збірки поезій «Вогні святого Ельма» та «Гірчиця», збірки прози «Лілу після тебе», а її роман «Соня» вже увійшов до Довгих списків літературної премії "Книга року ВВС-2013", яка присуджується у партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку. Усього до переліку включили 20 книг для дорослих.

Письменниця публікується в журналах «Сучасність», «Четвер», «Форма(р)т», «Київська Русь», «Святий Володимир», «Кур'єр Кривбасу», «ШО», RADAR, у газетах та електронних альманахах, бере участь у різних фестивалях. Також вона займається відеопоезією. Суть цього мистецького напрямку полягає у тому, щоб зробити вірш з кадрів. Для прикладу можна переглянути відеоролик на вірш Олега Коцарева, режисером якого є Катерина. Також минулого року за її сценарієм зняли короткометражку «Зло» в рамках проекту «Україно, goodbye!».

До міста Катерина приїхала, аби презентувати II Міжнародний театральний фестиваль «Документ», який мандрував Києвом,  Львовом, Одесою, Сімферополем, Херсоном та Харковом з 27 жовтня по 6 листопада. Дві вистави проекту відбулися 5 листопада у Харкові. Перша з них під назвою "Протупил" була поставлена режисерами-студентами курсу Володимира Гориславця за допомогою театрального методу вербатім, тобто прямої мови на сцені, і пройшла в Харківській державній академії культури.

Вистава режисера Олександра Юшка від авторського театру "Котелок" являє собою веб-розповідь про розуміння себе, про гроші, працю, призначення, освіту, погляд на цей світ і значення всіх цих явищ. Її можна було подивитись того ж дня о 19-й годині.

 

comments powered by HyperComments