На згадку. В Харкові читали "Скляний очерет"

Ніна Жаровська  |  Понеділок, 18 листопада 2013, 14:30
Львівський поет Назар Федорак провів творчий вечір у Харківському літературному музеї. "Частували" слухачів віршами з ще невиданої збірки Федорака "Скляний очерет".
На згадку. В Харкові читали "Скляний очерет"

Кінець робочого тижня у Харкові відзначали літературно. Разом із письменником Сергієм Жаданом Назар Федорак відкривав творчий вечір. Гострі жарти і "кпини" від Жадана, до яких вже так звикли і які полюбили харків'яни, і поезії про "плинне та вічне" від Федорака.
Фото
Власне в Харкові Федорак видавав раніше свої збірки. Тому це місто є йому  досить близьким. Напевне, через це Назар не приїжджав до Харкова 14 років поспіль, кепкує Жадан.

Вірші до нової збірки львівський поет "накопичує" з 2008 року. Деякі з них присвячені поетам та письменникам, що недавно пішли з життя (серед них Юрій Покальчук, Ігор Римарук, Назар Гончар, Василь Кожелянко, Аттила Могильний).

"Перелом відбувся. Бо ми себе ідентифікували як постійно молоді, ті, хто подають надії. А тут раптом з цього середовища люди почали відходити. Не просто відходити від літератури, а відходити взагалі", - розказує Федорак.

Вірші з другої частини збірки (вона називатиметься "Розкриваючи криптоніми") у своїй назві міститимуть лише дві літери - посвяти до того чи іншого письменника.

Взагалі книга "Скляний очерет" буде "двосторонньою" - матиме дві обкладинки, і щоб "зайти" до другої частини книги, її треба буде перевернути.


 

comments powered by HyperComments