У Харкові триває міжнародний кінофестиваль короткого метру

Ольга Телипська  |  Субота, 23 листопада 2013, 18:39
У кінотеатрі «Боммер» стартував третій New Vision International Short Film Festival. Це новаторський міжнародний фестиваль короткометражного кіно триватиме до 27 листопада. Ідейність, жанрове розмаїття, шокуючі сюжети, неочікувані розв'язки, лаконічність, блискуча акторська гра, авторський стиль – ось характерні риси програми фестивалю.
У Харкові триває міжнародний кінофестиваль короткого метру

Розпочався фестиваль іспанською кінострічкою  «Потанцюємо?» (2012 року). Сюжет короткометражки простий та банальний. Закохана пара Емма і Карлос роблять усе щоб… зіпсувати свої стосунки. Вони пробують, експериментують, долають власні застороги та своє «его», але все йде не так як би хотілося. Зрештою, вони вирішують зустрітися і остаточно вирішити, що ж саме йде не так… Їхнє прагнення налагодити відносини обертається на сміхотворний, гумористичний скандал, звісно для глядачів, але для Емми і Карлоса – це справжня трагедія.

кадр з фільму «Потанцюємо?»

Однією з найцікавіших є короткометражна стрічка «Весілля» (2012)  молодого, але досить відомого іспанського режисера Марії Серескі. Після успіху її попередньої короткометражної стрічки «Сватання» Марія приступила минулого року до створення маленької історії, яка сочить правду і реалізм життя однієї жінки, і все це вкладається в дванадцять хвилин

Історія така: головна героїня Мірта – кубинка і живе в Мадриді, як і багато іммігрантів, що працюють звичайними прибиральниками. Їй будь-що потрібно потрапити сьогодні на весілля доньки, будь-що опинитись о 18.00 біля вівтаря. Але все йде саме так, як їй не потрібно…

Загалом цьогорічний третій фестиваль короткометражних фільмів представляє сім стрічок іспанського, французького та йорданського виробництва.

Французька мелодрама «Я тримаю тебе , ти тримаєш мене» (2012) оповість про щирість та чистоту дитячого сприйняття світу, яке здатне вплинути на складні взаємовідносини між дорослими.

Кримінальна йорданська драма «Три з половиною» розповідає про трьох хлопців та дівчину, які мандрують пустелею, щоб сховатись від поліції. Вони прагнуть перетнути кордон і уникнути покарання за нещодавнє пограбування банку. Грабували всі четверо, але довіри немає ні до кого.

Іспанська драма «Макс» (2012) розповість про хлопчика Макас, який вже п’ять перебуває в центрі з усиновлення і вірить, що зрештою знайде свою родину, яка буде його любити та піклуватися про нього. Коли наш головний герой вже майже втрачає надію, доля змінюється, хоча і трохи не так, як він очікував.

Дві комедії - «Другий етап»  та  «Допоможи мені згадати» (обидві виробництва Іспанії, 2012) розкажуть зовсім не смішні, але все ж трохи комічні історії. Перша стрічка - про процес купівлі квартири, етапи будівництва, які ніколи не завершуються вчасно. Другий фільм - про десятирічного хлопчика Санті, який пробуджує у свого дідуся прагнення до життя. Дідусь Пелайо не може вийти з депресії після смерті дружини, ще й в додаток погіршилось здоров’я  внаслідок хвороби Альцгеймера.

Третій  New  Vision  International  Short  Film  Festival  триватиме  до  27 листопада у кінотеатрі  «Боммер» (Харків, вул. Полтавський шлях, 6;

тел. + 380 (57) 712-39-28).

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

comments powered by HyperComments