Від сьогодні - «Вхід у фотографію». Виставка Гамлета Зіньковського

Ольга Телипська  |  Понеділок, 2 грудня 2013, 08:47
Сьогодні 2 грудня, Муніципальна галерея представить персональну виставку одного і постійного автора галереї, Гамлета Зіньковського. Саме таким чином, галерея святкуватиме сімнадцяте день народження.
Від сьогодні - «Вхід у фотографію». Виставка Гамлета Зіньковського

Учасник конкурсної програми фестивалю NON STOP MEDIA, номінант премії Pinchuk Art Centre 2009 і 2011 років, учасник українського павільйону Венеціанської бієнале в 2013 році, а також автор численних персональних проектів не тільки в Україні, а й за її межами.

Виставка «Вхід у фотографію» – проект, який вміщується, живе та з’являється з валізи - валізи, в якій зберігаються спогади, місця, вулиці, люди.

Обіцяють представити фотографії не професійного фотографа, а художника, який звернувся до фото як способу моментальної фіксації навколишнього світу. Коли не важлива перспектива і традиційні правила, які шанують всі фотографи, коли безпосередньо сама фотографія, як предмет, наповнюється сенсом.

«Вхід у фотографію» не тільки для глядача, який побачить світ на плівці очима художника, а й для самого автора.

І як пікантно зазначили в галереї, взагалі Гамлет Зіньковський хоче бути пташкою ...

Сьогодні, о 18.00, Муніципальна галерея - виставка Гамлета Зіньковського «Вхід у фотографію» в рамках програми «Молодіжна філія». Виставка триватиме до 14 грудня 2013 року.

Довідка

Гамлет Зіньковський – український художник, відомий своїми стріт-арт роботами в Харкові та інших містах України.

Народився в Харкові в 1986 році, навчався в Харківській Академії дизайну та мистецтв, на факультеті монументального живопису. Був виключений з університету в 2009 році за академічну заборгованість з фізкультури та психології.

Працює переважно в Харкові, але є роботи і в інших містах. Графіті Гамлета відрізняються живописною манерою малювання та літературними темами (автор торкається творчості таких персоналій як Олександр Пушкін, Данііл Хармс, Лев Толстой, Віктор Пєлєвін, Микола Гоголь).

У 2009 році став одним з фіналістів на здобуття PinchukArtCentre Prize.

Разом з Жанною Кадирової та Миколою Рідним представляв Україну на 55-ій Венеціанській бієнале у 2013 році.

Гамлет Зіньковський презентував два проекти: «Наодинці з собою» та « Книга людей». «Наодинці з собою» - проект, присвячений Марку Аврелію і створений в період захоплення його творчістю. Він складається з безлічі малюнків, зроблених кульковою ручкою та розкриває тему відносин людини з самим собою. «Книга людей» - інсталяція з сотень портретів, виконана у рамках сірникових коробок.

Останнім часом Гамлет Зіньковський підписується «Гам Лет» - що в трактуванні художника означає «шум віків» . Він заперечує ставлення свого псевдоніма до відомого персонажу Вільяма Шекспіра з однойменної трагедії «Гамлет».

 

comments powered by HyperComments