DJ Юрій Гуржи знову в Харкові

Ольга Телипська  |  Четвер, 26 грудня 2013, 15:17
У Харкові в клубі AKUNA MATATA виступив легендарний музикант DJ Юрій Гуржи, лідер бенду RotFront з Берліна. Юрій Гуржи - колишній харків'янин, в міжнародному музичному світі він відомий як талановитий музикант, творчість якого захоплює та цікавить. Наш земляк беззаперечно є одним з найбільш відомих талановитих виконавців українського походження.
DJ   Юрій Гуржи знову в Харкові

Його музичний родовід бере свій початок з харківського незалежного некомерційного музичного середовища, а емігрувавши  до Німеччини, він брав участь у великій кількості музичних проектів, як в Німеччині, так і за її межами. Він спробував себе в ролі і диск-жокея та композитора. Юрій Гуржи створив такі музичні проекти  як Russendisko, з відомим письменником та другом Владіміром Камінером, з першими вечірками у Kafe-Burger.

Вечірки Russendisko зародилися в 1999 році та напрочуд швидко набрали оберти, і в результаті стали успішним екзотичним брендом, більш того – навіть легендарним міжнародним брендом, відомим за межами Берліну та Німеччини, що в результаті відкрив українську та російську сучасну незалежну музичну сцену для закордонного слухача.

Юрій Гуржи та Камінер створили кілька музичних збірок Russendisko, які включали  твори виконавців відомих тільки «на місцевості», таких, як наприклад, "Ляпіс Трубецкой", "Спітфайр", "Вася Club", "Мандри", "ВВ"  тощо.

Зараз Юрій Гуржи більш відомий як лідер енергійної групи  RotFront, що виконує музику в стилі, який хлопці самі назвали emigrantski raggamuffin.

RotFront  (emigrantski raggamuffin)  об’єднує музикантів різних національностей. Група була створена у 2003 році  Юрієм та Саймоном Вохорном, що незадовго до того започаткував HungaroGroover Soundsystem. Їх перший музичний диск вийшов на лейблі Essay Records у 2009 році. Група також стала найкращою музичною групою Німеччини в 2009 році. Стиль групи сполучає надзвичайне поєднання різних музичних стилів: ска-панк, регбі, хіп-хоп, клезмер, ромської музики, етнічної болгарської, української, німецької та російської мелодики.

Як DJ та продюсер Юрій створив ремікси для таких відомих виконавців, як Amsterdam Klezmer Band. Він також підготував пісні для Shantel, які були видані на музичному лейблі Essay Recordings у 2009 році, включені до альбомів Shantel «Disko Partizani» та «Planet Paprika».

Юрій Гуржи не надає переваги якомусь окремому музичному стилю, але знаходить творче натхнення в музичних культурах різних країн та якісній музиці, відібраній зі смаком.

Довідка

RotFront – берлінський музичний гурт.

Група була заснована в 2003 році як Emigrantski Raggamuffin Kollektiv.  До RotFront  входять українець Юрій Гуржій (Гуржи), який також був відомий Російській дискотеці в Берліні, та Владімір Камінер і Симон Вохорн (Wahorn)  з Угорщини.

У  2010 році на TFF.Rudolstadt, а це один з найбільших і найбільш значущих міжнародних фестивалів (німецький аналог World Music Award)  гурт RotFront отримав нагороду в категорії Globale RUTH.

Група виконує різні стилі музики: рок, хіп -хоп, реггі, ска, клезмер.

Гурт RotFront (emigrantski raggamuffin) виконує пісні різними мовами: німецькою, англійською, російською та угорською мовами.

comments powered by HyperComments