«Віртуози Слобожанщини»: Новорічний тріумф у Туреччині

Ольга Телипська  |  П'ятниця, 10 січня 2014, 14:18
Харківський академічний симфонічний оркестр «Віртуози Слобожанщини» під керівництвом диригента Тараса Куценко в новорічну ніч, з 31 грудня 2013 року на 1 січня 2014 року, виступив з єдиним концертом в рамках міжнародного музичного фестивалю «Харківські музичні вечори в Анталії».
«Віртуози Слобожанщини»:  Новорічний тріумф у Туреччині

Фото надані прес-службою оркестру

Гала-концерт відбувся в «Gloria Convention Center» в турецькому містечку Белек (на схід від відомого туристичного центру Анталія).

Харківські солісти, лауреати міжнародних конкурсів – заслужена артистка України Олена Старикова та Олексій Сребницький, - виконали арії з відомих опер: «Ріголетто» Верді, «Турандот» Пуччіні, «Сицилійська вечірня» Верді та інші.

У виконанні оркестру прозвучали знамениті вальси Штрауса, твори Брамса, Верді та інших відомих композиторів.

На гала-концерті були присутні численні глядачі, серед яких були представники аристократичних сімей зі Швеції, Австрії, Швейцарії та Німеччини. Грандіозний гала-концерт «Віртуозів Слобожанщини » був тепло зустрінутий публікою і плавно перейшов у святкову зустріч нового, 2014-го, року.

Продюсер проекту Тамер Ямак подякував артистам за прекрасний виступ: «Ось уже п'ятнадцять років концепт святкування Нового року у нас не змінюється. Ми запрошуємо симфонічні оркестри з різними програмами, але виступ «Віртуозів Слобожанщини», мабуть, був найкращим за весь час. Велике спасибі солістам: чарівній Хелені Стариковій і чудовому тенору Алексу Сребницькому, а також величезна подяка маестро Тарасу Куценко за створення музичного свята».

Музичний керівник концерту, диригент оркестру Тарас Куценко висловив упевненість у подальшому успішному співробітництві з турецькою стороною: «Нам радісно привезти частинку українського Нового року до теплої Анталії  Для нас дуже приємно виступати в чудовому залі і для настільки поважної публіки . Упевнений, що культурні зв'язки між Харковом і Анталією матимуть подальше продовження».

У найближчому майбутньому оркестр «Віртуози Слобожанщини» знову вирушить до Анталії, щоб взяти участь у постановці балетно-музичного спектаклю. Якого саме, наразі – секрет.

Довідка

Академічний симфонічний оркестр «Віртуози Слобожанщини» (раніше – Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський») – харківський концертний колектив.

Оркестр створений  1993 року в Харківському національному університеті мистецтв ім. І.П. Котляревського. У 1994 році на Європейському Музичному фестивалі в Копенгагені (Данія)  його було визнано кращим молодіжнім оркестром Європи. У 2008 році оркестру надано статус академічного. На сьогодні оркестр є першим та єдиним молодіжнім оркестром України.

За роки Існування колектив співпрацював з багатьма відомими музикантами України та світу, серед яких: Сергій Скрипка (Росія), Володимир Сіренко (Україна), Володимир Крайнєв (Росія), Гавріель Хейне (США), Рашит Нігматуллін (Росія), Сергій Стільмашенко (Франція), Євгенія Мірошниченко (Україна), Микола Дядюра (Україна)  та ін.

Оркестр постійно бере участь у різноманітних урочистих заходах, фестивалях та конкурсах країни: фестиваль «Харківські асамблеї», Міжнародний конкурс піаністів ім. В. Крайнєва, фестиваль «Музика – наш Спільний дім» (Харків),  Концерт пам'яті жертв Голодомору (Київ, 2008 рік) та ін.

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments