Останні «Зірки» покажуть у Харкові та Кракові

Ніна Жаровська  |  Вівторок, 29 квітня 2014, 21:05
Спектакль, який харківський Молодіжний театр-студія «Vinora» поставив за текстом німецького драматурга Ані Гіллінґ, актори гратимуть востаннє. Цей спектакль відкривав фестиваль «Курбалесія» у Харкові у 2012 році, а тепер, на завершення «сценічного життя», виставу повезуть на фестиваль до Польщі.
Останні «Зірки» покажуть у Харкові та Кракові

Постановка «Зірки» - це молодіжна сучасна драма.

"Одна яблуня. Дві дівчини. І два хлопця. Вони зустрінуться спекотної літньої ночі над ставком. І ловитимуть зірки... А потім один одного... Та легковажна витівка перетворить дитячу екзальтованість на пекло дорослішання.

Їм вже ніколи не забути цієї зустрічі. І не викреслити зі свого життя того, що сталося...", - так описують події вистави актори.

Герої вистави намагаються розібратися, що таке пристрасть і пристрасне кохання та любов духовна, розповіла про "Зірки" одна з режисерок постановки Олена Приступ.  

Спектакль "Зірки" молодіжний театр-студія "Vinora" поставив у 2012 році за підтримки  Гьоте Інституту в Україні. Прем'єрний показ постановки відкривав фестиваль "Курбалесія", який у Харкові проходить щоосені.

З цим спектаклем харківська "Vinora" взяла участь у Міжнародному фестивалі аматорських театрів "Мандрівний вішак". "Зіркам" дісталось перше місце фестивалю, приз за кращу режисуру.

Власне на сцені театру "Vinora" актори зіграли цей спектакль 10 разів за рік. І тепер, коли контракт із Гьоте Інститутом закінчується, актори зіграють "Зірок" востаннє. На малій сцені Центру культури Київського району (вулиця Скрипника, 7) у Харкові вистава відбудеться 4 травня. Початок о 18.00.

Після "прощання" з Харковом "Зірки" поїдуть до Кракова, на міжнародний театральний фестиваль "СХІД-ЗАХІД", який відбудеться 8-11 травня. 

comments powered by HyperComments