Галерея «Мистецтво Слобожанщини» приєдналася до всесвітньої акції «ніч музеїв»

Неділя, 18 травня 2014, 20:46
17 травня Харків взяв участь у міжнародній акції «Ніч музеїв». Того дня в галереї «Мистецтво Слобожанщини» пройшла ціла низка заходів, приурочених до цієї дати: глядачі мали змогу споглядати процес створення картини, послухати живу музику та насолодитися театральним перформансом.
Галерея «Мистецтво Слобожанщини» приєдналася до всесвітньої акції «ніч музеїв»

Біля сьомої години вечора студентки Харківського художнього училища приступили до створення картини. Менш ніж за півгодини перед глядачами постав яскравий малюнок, продукт колективної творчості трьох молодих художниць. По завершенню картини всі бажаючі мали змогу додати до неї власні штрихи. «Ця робота презентована в рамках IV виставки студентів та викладачів «Дарую майстерність», – розповіла Віра Лагутіна, куратор галереї «Мистецтво Слобожанщини», – що в ній особливо цікаве? По-перше, це експромт. Картина створюється без жодних ескізів. По-друге, глядачі мають можливість побачити роботу художника в самому процесі. Для нього це своєрідна комунікація з глядачами».

В рамках святкування живий театр «Босоногі» презентував музикально-поетичний перфоманс за драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». «Це наша спільна робота, – розповіла Надія Алюнова, – вона розповідає про шлях людини до самої себе. На мою думку, цей матеріал на сьогодні є вкрай необхідним. Адже сучасна людина перестає чути і бачити соціум. Їй потрібен оцей ковток чистого повітря. Ми будемо дуже раді, якщо в нас вийшло це зробити».

Відзначився вечір і своїми музикальними номерами. Члени творчого об’єднання «Яскросвіт» виконали відомі естрадні пісні. А музиканти Харківського рок-клубу потішили публіку вже іншими композиціями.

Фоторепортаж 

 

comments powered by HyperComments