В Харкові відбулося відкриття виставки «Кобзар очима дітей»

Юлія Гуш  |  Середа, 4 червня 2014, 09:16
3 червня в галереї «Бузок» відкрилася дитяча виставка «Кобзар очима дітей». На ній вихованці авторської студії Дар’ї Пушанкіної «Первый Луч» ознайомлюють глядачів з творчістю Тараса Шевченка.
В Харкові відбулося відкриття виставки «Кобзар очима дітей»

Кожна представлена робота – це кадр з анімаційного фільму«Эхо Души». В день відкриття виставки відбулася презентація самого фільму. Створення «Эхо Души» приурочується до 200-ряччя з дня народження Тараса Шевченка. В ньому юні художники за допомогою техніки пісочної анімації розповіли про життєвий шлях поета. Вони показали художній образ головного героя та його життєву філософію. За словами керівниці студії Дар’ї Пушанкіної, ця робота створювалася абсолютно спонтанно, без жодних репетицій.

«Ми розкрили творче життя Тараса Шевченка. Як він жив, як він виїхав до Петербургу, як він експериментував як художник, як він потрапив у заслання, – розповіла Дар’я Пушанкіна, – тут зображається його філософія, яка представлена в кінці фільму. Це його сутність. Таким він був. Ми хотіли у фільмі показати не те, яким він був як письменник, якого всі і так знають. А яким він був як людина, показати його душу. І звідси назва фільму – «Эхо Души». Проходять дні, роки, а дух Шевченко залишається разом з нами».

Також в рамках презентації юні художники приступили до створення ще одного фільму під назвою «Серце лицаря», але вже в режимі онлайн. Його показ супроводжувався театральним перформансом. Сама виставка присвячена міжнародному Дню захисту дітей. Найстаршому художнику 14 років, а наймолодшому – всього сім. Виставка триватиме до 14 червня. 

comments powered by HyperComments