В Харкові пройшла презентація картин Наталії Алимової

Юлія Гуш  |  Середа, 4 червня 2014, 09:24
3 червня в харківській галереї «АС» пройшло відкриття виставки Наталії Алимової під назвою «Навігація».
В Харкові пройшла презентація картин Наталії Алимової

На виставці були представлені роботи художниці, виконані аквареллю. Кожна картина глибоко символічна і здатна породжувати безліч різноманітних аналогій та асоціацій. Символи, до яких зверталася авторка, не мають якогось конкретного значення, тому трактувати їх можна в безлічі різних варіацій. В Харкові вона презентує свої картини вперше.

«Моє завдання – зробити по Харкову марафон, повернути вектор свідомості людей, – розповіла Наталія Алимова, – щоб кожна людина навчився дивитися всередину себе, а не шукати винних ні на якій стороні. Ні серед Європи, ні серед Правого сектора, ні серед Росії. А знайти себе, знайти свій плюс і мінус. І повернути в собі ось цей пісочний годинник, подивитися на світ дещо іншими очима. Це як примирення, це як моя молитва за мир».

Головну тему виставки художниця позначила цитатою з пісні Бориса Гребєнщикова «212-85-06» «Есть люди, у которых капитан внутри». «Допустимо, людина як корабель. А що таке корабель без капітана? Він приречений. А капітан – це дух. Людина повинна вийти на цей стрижень всередині себе і навчиться керувати своїми емоціями, своїми думками, своїми проявами. Тобто повинна статися революція свідомості. Я б сказала так. Все це, звичайно, звучить дуже пафосно. Але хотілося для початку щоб кожна людина сказала: що винен ні Петя чи Вася, а я сам. Напевно, я сам щось робив не такЯ глибоко переконана, що починати потрібно з себе».

comments powered by HyperComments