У Харківській галереї торгуватимуть "вікнами"

Ніна Жаровська  |  Понеділок, 30 червня 2014, 23:24
Гроші на відновлення мансарди, де мешкав Василь Єрмілов, митці збиратимуть на аукціоні. Майже тридцять художників продаватимуть вікна - намальовані або сфотографовані.
У Харківській галереї торгуватимуть "вікнами"

Дизайнер і художник Василь Єрмілов жив у Харкові під самим дахом будинку по вулиці Полтавський шлях, 33. Невеличку кімнату він ділив разом із іншим митцем.

"На горищі цього будинку більше 40 років жили два генія українського дизайну - Василь Єрмилов і Борис Косарев. І більше сорока років це простір перебуває в занедбаному стані", - розповідає організатор виставки-аукціону ена честь Єрмілова Наталя Нечепуренко.

Колись дизайнер розмалював своє вікно малюнками. Ескіз зберігся в паперовому варіанті. Нещодавно його відтворили харків'яни у вигляді клумби на Лопанській стрілці. Окрім квітів там можна розгледіти скло та тканину. Василь Єрмілов теж любив експериментувати із фактурою, пояснює Нечепуренко. Вона запропонувала також харківським художникам і фотографам намалювати свої "вікна". На цю пропозицію відгукнулись близько тридцяти митців. Роботи художників зараз можна побачити в галереї "Костюринський провулок" на виставці "Вікно в світ".

"Тема одна, але в кожного художника своє бачення вікна", - каже Нечепуренко.

Близько 40 робіт художників підуть з молотка вже цієї суботи, 5 липня о 14.00. Купити картину на аукціоні моджна буде досить недорого, запевняє організатор акції Наталія Нечепуренко. Виручені гроші підуть на друк каталогу робіт, присвячених Єрмілову, та на початок ремонту мансарди, де він жив.

Після реставрації мансарди Єрмілова-Косарєва, Нечепуренко пропонує відкрити там центр творчості.

"Ми хочемо на цьому горчищі створити такий собі динамічний сучасний простір, в якому могли б і студенти, й молоді художники, дизайнери, фотографи проводити свої проекти, придумувати власні перформанси, проводити майстер-класи", - розповіла жінка.

Також будинок по вулиці Полтавський шлях, 33 розмалюють малюнками Єрмілова.

Більше фото робіт, які продаватимуться на аукціоні, дивитись тут.

comments powered by HyperComments