В Харкові відкрилася персональна виставка Анатолія Мороза

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 18 липня 2014, 01:07
17 липня в харківській галереї «Мистецтво Слобожанщини» відкрилася персональна виставка художника Анатолія Мороза «Слобідські чорнобривці».
В Харкові відкрилася персональна виставка Анатолія Мороза

Анатолій Мороз (Архімандрит Миколай) працює в жанрі натюрморту, портрету та пейзажу. В його художньому доробку поєднуються традиції реалістичної школи зі здобутками художників-постмодерністів.

«Ми з Анатолієм Морозом познайомилися біля трьох років тому на виставці Сергія Новикова, – розповіла Віра Лагутіна, куратор галереї «Мистецтво Слобожанщини», – саме тоді виникла ідея провести цю виставку. Нарешті після декількох років ми цю ідею змогли реалізувати. На мій погляд, Анатолій Мороз – це дуже цікава і багатогранна особистість. Це можна побачити по його роботах. Вони в нього, з одного боку, неймовірно контрастні, насичені кольором та декоративними елементами, а з іншого боку – дуже живописні, легкі, ними хочеться дихати. З усіх сторін вони викликають захоплення. Я вже не кажу про той професіоналізм, з якими виконані ці роботи».

Творчість Анатолія Мороза базується на традиціях українського мистецтва, яке захоплювало його починаючи з молодих років. Роботи, представлені в експозиції, нагадують про красу природи, її могутність, мінливість і разом з тим – поетичність та вразливість.

«Він весь час має натхнення і це видно по його творчості, – розповів художник Михайло Алатарцев, – наприклад, мене дуже привабив автопортрет під назвою «Етюд». Він емоційний, напружений і дуже експресивний. Пейзажі дуже виразні. Це також приваблює. А от натюрморти не дуже. На мій погляд, всі ці глечики виконані в одній манері. Але в цілому це дуже гарна виставка».

Виставка триватиме до 23 серпня. 

comments powered by HyperComments