Галерея «Мистецтво Слобожанщини» розпочала новий цикл лекцій (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 9 листопада 2014, 18:56
6 листопада в галереї «Мистецтво Слобожанщини» стартував цикл лекцій мистецтвознавця Вікентія Пухарева «Простір і час українського мистецтва».
Галерея «Мистецтво Слобожанщини» розпочала новий цикл лекцій (фото)

Це вже третій цикл, який проходить в галереї «Мистецтво Слобожанщини». Стартував він з лекції під назвою «Класицизм в архітектурі та образотворчому мистецтві України». На ній Вікентій Пухарев розповів про особливості та специфіку класицизму в образотворчому мистецтві та архітектури на теренах сучасної України.

«Основна задача цих лекцій полягає в просвітницькій діяльності та популяризації української культури, – розповіла Віра Лагутіна, – вони цікаві ще й тим, що розраховані як на професіоналів, так і на новачків – школярів та студентів. Вікентій достатньо цікаво підходить до справи і вміє зрозуміло розповідати про це новачкам. У той же час його цікаво буде послухати і професіоналам, які матимуть змогу поспілкуватися та подискутувати на цю тему».

Загалом заплановано провести близько 10-15 лекцій, які проходитимуть приблизно один раз на два тижні.

Довідка: Вікентій Пухарев – художник-графік, мистецтвознавець. У 2010 р закінчив факультет образотворчого мистецтва Харківської державної академії дизайну і мистецтв. З 2005 р бере участь в наукових конференціях у сфері мистецтвознавства. Наукові роботи В. Пухарева були опубліковані в різних наукових збірниках Харкова і Львова, періодичних виданнях «AnimaRerum», «Timei's», «Час» тощо. Був куратором виставкових проектів Муніципальної галереї та «Будинку Нюрнберга». За дослідження про творчість польського живописця Яна Матейка нагороджений Дипломом президента Національної Академії мистецтв України А.В. Чебикіна. 

comments powered by HyperComments