В Літмузеї пройшов творчий вечір Іллі Ріссенберга

Юлія Гуш  |  Середа, 19 листопада 2014, 23:44
18 листопада в харківському Літературному музеї відбувся творчий вечір харківського поета Іллі Ріссенберга під назвою «Революція Імені».
В Літмузеї пройшов творчий вечір Іллі Ріссенберга

Ілля Ріссенберг зачитав вірші, написані протягом цього року. Вони охоплюють події, починаючи від перших днів Майдану і закінчуючи теперішньою війною. В перервах між читаннями віршів він поділився власними роздумами та поглядами на революцію та війну.

«Взагалі-то революція – це красива справа, – розповів Ілля Ріссенберг, – подивіться, як там все палало. Це сходження до вищого вогню. От так виглядав Майдан. І навіть зараз, коли з вигляду все притихло, духовне полум‘я Майдану нікуди не зникло. Але іскри цього полум‘я розсипані. Задача їх зібрати. Тоді те полум‘я буде горіти високим чистим вогнем. Цю революцію я називаю іскрами перемоги. І тому вона не може зазнати поразки. Адже вона направлена силами добра до ідеалу, справедливості та любові»

На думку поета, АТО вже давно слід перейменувати на АТВ – антитерористичну війну. Адже саме таке визначення куди більше виповідає дійсності. «Революція може бути у формі війни, – повідав він, – і в формі скритого протистояння. Це також можна назвати війною. От є таке визначення – мирна війна. Це наша війна. Є війна добра і є війна зла. Війна добра – це мирна війна за справедливість. А війна зла – це вбивча війна за можливість панувати».

Загалом творчий вечір тривав понад дві години. По його завершенню всі присутні виконали гімн України.

 

comments powered by HyperComments