В «Костюринському провулку» триває виставка під назвою «Мавка» (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 24 листопада 2014, 12:34
В галереї сучасного мистецтва «Костюринський провулок» триває персональна виставка Дар‘ї Озерової та Євгенії Погребняк під назвою «Мавка».
В «Костюринському провулку» триває виставка під назвою «Мавка» (фото)

Це спільний проект двох молодих художниць. «Спочатку кожна окремо його створювала,– розповіла Дар‘я Озерова, – і так вийшло, що наше бачення того, що ми робили, на той момент співпало. І ми вирішили об‘єднатися і зробити спільну виставку. Потім ми дуже активно працювали, направляли одна одну, щоб все в цій виставці було в одному контексті».

На виставці представлено цілу серію жіночих портретів, на яких художницям вдалося втілити красу та загадковість кожної героїні. На них були зображені реальні дівчата – подруги та приятельки самих художниць, до яких вони в реальному житті дуже тепло ставляться.

«Мавка як жінка та її природня енергія, – продовжила Дар‘я, – на перший погляд, міська жінка відгороджена від цих природніх почуттів, інтуїції, зв‘язку з природою. Але все це присутнє в кожній із нас. Ми це відчуваємо. І нам хотілося це відчути в наших знайомих, подругах, дівчатах, яких ми знаємо і любимо. Було дуже цікаво спостерігати за ними в процесі живопису, коли ми писали натуру. Вони цікаво проявили себе в розмовах, коли почали зачіпати такі душевні теми.»

Виставка триватиме до 28 листопада.

comments powered by HyperComments