В Літмузеї відсвяткували День святого Миколая (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 20 грудня 2014, 14:13
19 грудня в харківському Літературному музеї відбувся вже традиційний концерт до Дня святого Миколая.
В Літмузеї відсвяткували День святого Миколая (фото)

В святковій програмі – пісні та музика у виконанні вихованців дитячої музичної школи імені М. Лисенка та різноманітні ігри від «Різдвяних янголів». Також наприкінці концерту юних відвідувачів музею чекали сюрпризи від дизайнера Марічки Рубан

«Щороку ми влаштовуємо концерт учнів Шостої музичної школи імені Миколи Лисенка саме на день святого Миколая, – розповіла старший літературний співробітник Наталія Руденко,– це такий спільний захід нашого музею та музичної школи. Загальне свято – і для учнів школи, і для нас. Зазвичай ми його проводимо в рамках нашої виставки. Цього року у нас «Різдвяні янголи». Частину нашої програми ми покажемо дітям – учасникам концерту. Потім вони візьмуть участь в концертній програмі. Після чого їх чекають подарунки від нашого музею».

Виставка «Різдвяні янголи» стартувала з 4 грудня. Протягом зимових світ відвідувачі мають нагоду вивчити народні різдвяні традиції та старовинні колядки, дізнатися про художні твори, героями яких є янголи, послухати історії про християнських святих, чиї дні вшановують в цей період та виготовити власних янголів з паперу.

«Свято можна відзначати по-різному, – додала Наталія Руденко, – і ми влаштували такий літературно-музичний захід. Тут поєднуються два види мистецтва – література та музика».

Виставка «Різдвяні янголи» триватиме до 25 січня. В планах організаторів – святкування різдвяних свят та Нового року, проведення освітньо-розважальних заходів та різноманітних майстер-класів.

comments powered by HyperComments