Прозаїк Олександра Ковальова презентувала нову книжку

Ганна Коваленко  |  Вівторок, 23 грудня 2014, 23:15
23 грудня Харківський обласний Будинок письменників знову зібрав під своїм дахом прозаїків, поетів і критиків. Літератори завітали на презентацію книжки Олесі Шепітько "Овлур та інші повісті" (Харків, вид-во "Майдан", 2014).
Прозаїк Олександра Ковальова презентувала нову книжку

Олеся Шепітько - ім'я для багатьох нове, але це лише тому, що не всі знають: Олеся Шепітько - псевдонім відомої харківської поетки і перекладачки Олександри Ковальової, під яким авторка іноді друкує прозу.

Привітати письменницю прийшли Віктор Бойко, Ольга Тараненко, Леонід Тома, Наталка Матюх, Люцина Хворост та інші. Маститий критик Володимир Брюґґен зауважив, що некрикливу і вдумливу прозу Олександри Ковальової цінує вище, ніж розхвалені тексти ультрапопулярного Сергія Жадана, який доводиться пані Олександрі рідним небожем. Ігор Оржицький зробив цікавий аналіз образної структури творів. Був на заході присутній і Анатолій Стожук, очільник видавництва "Майдан" і голова харківської філії НСПУ: саме його перу належить передмова до книжки пані Олександри.

Книжка складається з трьох повістей: "Овлур", "Шукаю Орфея" та "Листя з дерева роду". Всі три твори мають у собі дещо спільне: сучасність у них тісно переплітається з подіями давнини. Перед головними героями постає загадка з минулого - загадка, яку вони будь-що мусять розгадати.

comments powered by HyperComments