В Муніципальній галереї презентували арт-проект «Народження» (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 8 січня 2015, 15:04
7 січня в арт-підвалі Харківської муніципальної галереї відбулася презентація арт-проекту «Народження».
В Муніципальній галереї презентували арт-проект «Народження» (фото)

Це перформанс, поставлений на вірші молодого харківського поета Владислава Петренка. Вони ввійшли до його збірки «Ризик бути» та нового рукопису «Island». «Раніше був аудіопроект «Острови», який ми робили з Олександром Дерновим (який сьогодні грав на дримбі), – розповів він, – ми в один момент вирішили, що просто читання віршів під музику – це якось дуже типово. Потім так вийшло, що я прийшов на постанову театру DE FACTO «Да, мой фюрер». Так я зустрівся з  Надією Алюновою. Ми поговорили і вирішили, що потрібно зробити  якісь класний перформанс. Їй сподобались мої тексти і ми вирішили це зробити. То була колективна робота. Вона тривала два місяці».

Сам перформанс являв собою органічне поєднання поетичного слова, експресивної акторської гри, музики, співів, роботи над зовнішнім простором та світлом.  

Марія Корєнєва: «Враження сильні. Це таке прекрасне напівшампанське дійство. Дуже сподобалось. Постійно думалось, що в багатьох музеях світу достатньо місця, щоб зробити такі два простори як тут. Одне таке очеретове з озером та рибою, а інше залізне, міське. І це вже вважається великим успіхом. Приходьте, дивіться. А у нас і простір, і вірші прекрасні, і виконання високе, емоційне, і музика, і голос – все насичене до крайності. Те,  що мене найбільш вразило – це комбінування чудової стенографії, роботи з простором. Це справжній перформанс».

Тетяна Кальченко: «Я знаю автора віршів, які сьогодні звучали. І була двічі на спектаклях живого театру. І дуже було класно побачити сьогодні їх всіх разом. Мої враження дуже яскраві. Тому що я побачила як чудово буває, коли поєднуються і візуальне, і аудіальне мистецтво. Коли можна було спостерігати і вогонь, і воду, і дійсно живе поетичне слово, і гру світла та темряви. Можу сказати, що це було дійсно щось глибинне». 

comments powered by HyperComments