Студенти поставили виставу за мотивами п’єси Є. Шварца «Дракон» (фото)

Юлія Гуш  |  Субота, 10 січня 2015, 14:52
9 січня в приміщенні харківської Спілки письменників пройшла презентація п’єси «Вбити дракона» з мотивами творчості Є. Шварца.
Студенти поставили виставу за мотивами п’єси Є. Шварца  «Дракон» (фото)

«Ця вистава за мотивами  п’єсі Шварца «Дракон»,  – розповів Максим Черкашин, постановник вистави, – ми  її трохи змінили, але загальний посил зберігся. Це те, що відбувається  з душею людини в умовах жорсткої системи.  Саме про це буде наша вистава».

Сам Черкашин на даний момент навчається в Художньому училищі. Всі актори, які взяли участь в спектаклі, також є студентами. «В силу того , що ми не завжди можемо знайти акторів під відповідних персонажів, ми вигадали нових, – продовжив він, – змінилася  і стать деяких із них. Відповідно, помінялася їх поведінка та загальний склад характеру. А події залишилися незмінними.»

Окрім самої п’єси Шварца, основую для вистави також послужив фільм-притча Марка Захарова «Вбити дракона».

Оригінальна п’єса «Дракон» базується на казковому сюжеті народів Південно-східної Азії про дракона, якого неможливо здолати. Адже сам переможець згодом стає тим, над ким він отримав перемогу – драконом. В цій п’єсі піддані Дракона звиклись з його тиранією і вважали таке життя цілком прийнятним. Вони змирилися зі своїм рабством і не дуже хотіли щоб їх хтось врятував. Проте позбавившись одного тирана вони з радістю ідуть під владу іншого. Адже для звільнення людей вбити Дракона – недостатньо.

 

comments powered by HyperComments