В книгарні «Є» презентували книгу «АТО. Історії зі Сходу на Захід» (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 22 січня 2015, 16:45
21 січня в харківській книгарні «Є» пройшла презентація книги Маргарити Сурженко «АТО. Історії зі Сходу на Захід».
В книгарні «Є» презентували книгу «АТО. Історії зі Сходу на Захід» (фото)

Авторка цієї книги описує події, які відбуваються на Донбасі: захоплення міст сепаратистами, АТО, війну. Її героям доводиться залишити все, що в них було – власні домівки, якійсь матеріальні надбання, друзів, родичів чи колег та виїхати з міста, яке колись вважали уособленням впевненості та стабільності. Позаду в них звичне життя зі старими звичками. А попереду – знайомство з Україною, якої вони ще не знали.

«Всі ці три історії вигадані, – розповіла Маргарита Сурженко, – але в кожній із них є частинка мене та моїх знайомих». Наприклад, з однією героїнею її книги трапилася історія, яка мала реальну основу. Її біля однієї із захоплених терористами держустанов пізнали «ватні» бабусі. Сповнені лютої ненависті, вони були готові віддати 20-річну дівчину на смерть. Щось подібне довелося пережити її знайомій. Сама ж авторка жила в Луганську, звідти їй, як її героям,  довелося виїхати. Зараз вона мешкає в Києві.  Дівчина зізналася, що їй було б страшно проводити презентацію цієї книги в Луганську.  «Це здається фантастикою повернутися до українського Луганську і проводити там громадську діяльність, – розповіла вона.

В книги буде продовження. Маргарита Сурженко розповіла, що вона майже дописала другу частину, присвячену цим подіям. Але вона відрізнятиметься від першої. Якщо в попередній книзі письменниця описувала «нетипових» луганчан, то ця буде присвячена, як то кажуть, ватникам. Які ненавидять Україну і люблять Новоросію. З такими авторці доводилося стикатися неодноразово. Причину цієї тенденції вона вбачає в  зомбування населення, передусім через російське телебачення. І в тому що люди беруть інформацію  з одного джерела, зовсім його не аналізуючи.

 

comments powered by HyperComments