В Літмузеї збирали книжки для нової виставки (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 25 січня 2015, 20:17
24 січня в харківському Літературному музеї пройшов збір експонатів для нової виставки, яка відкриється через тиждень.
В Літмузеї збирали книжки для нової виставки (фото)

Туди кожен бажаючий міг принести книгу, яка стала знаковою для нього та його родини. І яку він більш за все хотів би порекомендувати для читання наступним поколінням. «Це виставка, яку ми робимо разом з харків’янами, – розповіла молодша наукова співробітниця Літмузею Ірина Сальник, – це  такий тип інтерактивних виставок, який мало представлений у Харкові. Такі музеї зазвичай закриті. А ми орієнтовані на те, щоб співпрацювати з харків’янами. Сьогодні буде перший такий воркшоп. Потім, коли ми відкриємося 31 числа, книжки будуть оновлюватися що два тижні».

Паралельно проходитиме виставка самого Літмузею, над якою працювали професійні експозиціонери. На ній представлені раритетні книги, які  свого часу полюбилися таким літераторам, яка Леся Українка, Всеволод Нестайко та Корній Чуковський.

Щодо виставки, в якій беруть участь харків’яни, то на неї замало просто принести улюблені книги. Потрібно буде пояснити, чому саме цю книгу варто прочитати і чому вона є знаковою для її власника. Саме про це власники книг повинні написати під своїми експонатами. «Але писати музейні тексти, – це така особлива наука, якій ще потрібно навчитися, – продовжила Ірина Сальник, – ми сьогодні будемо саме це і робити. З’ясовувати, який шрифт треба вибирати, як формулювати речення, який має бути кегль та розмір тексту, щоб це захотілося читати». 

comments powered by HyperComments