Як повернути Юрія Шевельова Харкову? (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 25 січня 2015, 23:14
24 січня в приміщенні Харківської правозахисної групи відбулося розширене засідання українського клубу «Слобідчина».
Як повернути Юрія Шевельова Харкову? (фото)

Члени клубу міркували над тим, як краще ознайомити харків’ян з ідеями Юрія Шевельова, в тому числі шляхом залучення до міркувань над ними. В першу чергу це стосується його ідей про призначення України та її місця в світі. Також вони подумали над тим, як саме харків’яни можуть допомогти країні посісти гідне місце серед інших держав. В ролі спікерів виступили Вікторія Склярова та Тарас Данько.  

«Адже ми чудово пам’ятаємо, що під час встановлення меморіальної дошки Шевельову світ підтримав харківців, – розповіла Вікторія Склярова, – в тому, що вони в рідному місті всесвітньо відомого філолога встановили йому меморіальну дошку. Тоді більш ніж 20 вчених з усього світу написали листи до харківської Міської ради з проханням зберегти дошку».

 «І ми будемо міркувати над тим, як може Юрій Шевельов, перемігши Кернеса, об’єднати Україну, об’єднати українців всього світу, – продовжила вона, – людей, які шанують як його науковий спадок, так і його літературні здобутки. Адже після набуття Україною незалежності Шевельов декілька разів приїжджав до Харкова. І кожного разу після своєї подорожі він писав дуже цікаві дорожні нотатки в газету української діаспори. І своїм читачам він пропонував долучитися до благодійного фонду «Друзі Харкова» і підтримати українську культуру в нашому місті.  

Варто зазначити, що в понеділок 26 січня в приміщенні ХОДА 0 14.00 відбудеться прес-конференція на тему «Чи повернеться Юрій Шевельов до Харкова?». В ній візьмуть участь культурні, громадські діячі міста, науковці та представники громадськості.

 

comments powered by HyperComments