В Харкові відкрилася виставка петриківського розпису (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 4 лютого 2015, 13:44
3 лютого в Обласному-методологічному центрі культури та мистецтва стартувала виставка «Петриківка, народжена в Харкові».
В Харкові відкрилася виставка петриківського розпису (фото)

На виставці представлені роботи більш ніж 30 майстрів петриківського розпису з Харкова та Харківської області. В експозиції можна побачити як орнаментні та сюжетні композиції, так і вироби декоративно-прикладного мистецтва. Всі представлені на виставці автори свого часу пройшли школу Тамари та Олександра Вакуленків, заслужених майстрів народної творчості України.

Під час урочистого відкриття виставки відвідувачі мали змогу послухати виступ жіночого фольклорного колективу «Діва» та приєднатися до майстер-класу з петриківського розпису.

Петриківський розпис – це вид декоративно-орнаментного народного малярства, яке зародилося на Дніпропетровщині, в селищі Петриківка. В 2012 році Мінкультури України визначило петриківський розпис як об’єкт нематеріальної культурної спадщини України, а 2013 ЮНЕСКО включило його до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства.

Виставка триватиме до 10 березня 2015 року.


 

comments powered by HyperComments