В «Костюринському провулку» відкрилася персональна виставка Олександра Жолудя (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 4 лютого 2015, 22:58
4 лютого в галереї сучасного мистецтва «Костюринський провулок» стартувала виставка «Царство ілюзій» Олександра Жолудя.
В «Костюринському провулку» відкрилася персональна виставка Олександра Жолудя (фото)

Сам Олександр Жолудь не працює в конкретно одному художньому напрямку. Його роботи скоріше являють собою синтез різноманітних жанрів. «Я, чесно кажучи, не замислювався щодо стилю, – розповів художник, – мистецтвознавці кажуть: сюрреалізм, експресіонізм та фантастичний реалізм об’єдналися в синтез цих стилів. Але мене ніколи не хвилювало, який це напрям, який стиль».

Виставка проходить під назвою «Царство ілюзій». «Як я розумію, ми всі живемо в якихось ілюзіях, – пояснив Олександр Жолудь, – нас всіх оточують ілюзії. Страхи, радості, жалі, печалі – їх можна розглядати з однієї сторони, а можна – з іншої. Те, що зараз відбувається – для когось це страшне горе, страшна трагедія. Для когось – спосіб наживи. А для когось це може бути і радістю, нажаль і на превеликий жах. Ілюзія. Розумієте, будь-який посил, будь-яку дію, явище можна трактувати і так, і сяк. Це я кажу з людською точки зору. З точки зору релігійної – тим більш».

Сам Олександр Жолудь є старшим викладачем живопису кафедри графічного дизайну Харківської державної академії дизайну та мистецтва. На сьогоднішній день він викладає за авторською методикою «проектний живопис» для студентів 4-го і 5-го курсів.

Подивитися на його роботи можна буде до 11 лютого.

comments powered by HyperComments