В книгарні «Є» презентували новий номер «Пам'яток України» (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 13 лютого 2015, 11:58
12 лютого в харківській книгарні «Є» пройшла презентація тематичного номеру «Пам'ятки України», присвяченого архітектурі Харкова.
В книгарні «Є» презентували новий номер «Пам'яток України» (фото)

Номер має назву «Харків архітектурний». В його презентації взяли участь шеф-редактор журналу Ігор Гирич та упорядниця номеру Олена Мокроусова. Модерував захід видавець Олександр Савчук. На ньому були також присутні автори статей, які ввійшли до цього номеру.

Олена Мокроусова, упорядниця номеру: «Журнал має давню історію Перші номери вийшли в 70-му році. А нещодавно вийшов 200-ий номер журналу. Він міняв формат, міняв редакторів. Але постійно публікував матеріали про пам’ятки України. Нещодавно я познайомилася з архітектурою Харкова. Можна сказати, навіть закохалася в ваше місто. І в мене тут з’явилося коло моїх знайомих колег, які займаються архітектурою Харкова. І я вирішила зробити цей номер, зібравши статті харків’ян. Тобто, майже всі статті цього номеру написали харків’яни, окрім однієї моєї.

Ігор Гирич, шеф-редактор журналу: «Цей номер присвячений архітектурі Харкова. Ми його готували досить давно. Дуже приємно, що нас підтримали видатні харківські дослідники. І нам вдалося показати в одному номері розвиток харківської архітектури від кінця 18 століття до 20-30-х років. Тобто, основні періоди харківського будівництва тут відображені. І що приємно – тема українського Харкова, української архітектури, української модерну також присутня. Дуже гарні фахівці, в першу чергу – харків’яни, долучилися до цієї роботи».

«Пам'ятки України» – це науково-популярний журнал, який спеціалізується на пам'яткознавстві, українознавстві та архітектурі. Він в першу чергу покликаний популяризувати в Україні пам’ятки її матеріальної та духовної культури. Його редакція знаходиться в Києві. 

comments powered by HyperComments