В Харкові стартувала виставка «Крила свободи» (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 13 лютого 2015, 13:05
12 лютого в галереї «Мистецтво Слобожанщини» відбулося урочисте відкриття художньої виставки під назвою «Крила свободи».
В Харкові стартувала виставка «Крила свободи» (фото)

Виставка організована культурним центром «Сирин». На ній представлено більше 30 авторів. Переважна більшість з них є харків’янами. На виставці можна побачити живопис, графіку, дрібну скульптурну пластику, авторську ляльку, петриківський розпис, фотографію тощо. Всі роботи присвячені птахам як символу свободи.

«Ці роботи об’єднані символом птаха, – розповіла кураторка галереї «мистецтво Слобожанщини» Віра Лагутіна, – він як жоден інший говорить про свободу. Коли ми відчуваємо політ, коли нам хочеться літати, у нас виникає відчуття, буцімто за спиною виросли крила. І, напевне, саме цей образ символізує те велике слово – свобода. Сьогодні в цей непростий для України час ми вирішили образом птаха, образом польоту нагадати людям про важливість свободи в житті. І побажати кожному українцю відчувати себе вільною людиною».

Образ птаха організаторами виставки був вибраний невипадково. З давніх часів він символізував свободу, вільний політ людської душі. У своїх творах художники прагнули донести до глядача ідею про цінність свободи, її життєдайну енергію.

Триватиме виставка до 28 лютого 2015 року.

comments powered by HyperComments